Super-premieră de gală „România sălbatică” pe 15 septembrie

România sălbatică, cel mai spectaculos documentar dedicat naturii din țara noastră și cel mai urmărit film la TIFF 2021, unde a câștigat și Premiul Publicului pentru cel mai popular film românesc, va avea Premiera de gală pe 15 septembrie, la Amfiteatrul „Mihai Eminescu” (str. Arhitect Dimitrie Hârjeu, nr. 61), de la ora 19:30.

Va fi o seară cu totul specială: proiecția va fi precedată de un live performance al Bucharest Film Orchestra, prima și singura orchestră dedicată muzicii de film din țară, dirijată de maestrul Tiberiu Soare. Orchestra va interpreta piese de pe coloana sonoră originală a filmului România sălbatică, atât de aclamată deja, compusă de Alexei Țurcan.

Bilete pe Eventbook.ro.

După mii de kilometri parcurși, sute de ore de filmare și 10 ani de pre-producție, cel mai mare proiect de fotografie și film documentar dedicat naturii din țara noastră va ajunge curând pe marile ecrane cu promisiunea că „reușește să facă pentru România ceea ce nu au reușit numeroase campanii de promovare finanțate de Guvern să facă. Acest film, despre care cred cu tărie că va fi evenimentul cinematografic al anului, ne arată că încă mai avem pentru ce lupta, ne îndeamnă la conștientizare și responsabilitate, precum și la o informare corectă despre ceea ce se întâmplă cu natura noastră.” – Tudor Giurgiu, înaintea premierei mondiale de la TIFF.

Regizorii Dan Dinu și Cosmin Dumitrache, alături de restul echipei, vor fi prezenți la premiera de gală România sălbatică. Filmul se va lansa pe 17 septembrie în cinematografele din întreaga țară, distribuit de Transilvania Film.

Urmărește evenimentul peFacebook.com/romaniasalbatica