Sofía Vergara transmite un mesaj pentru fanii din România

Sofía Vergara, celebra actriță care joacă rolul personajului principal în serialul Griselda, a transmis un mesaj fanilor din România. În această poveste, Griselda Blanco (Vergara) a fost vreme de zece ani creierul operațiunii de trafic de droguri din Medellín și New York a soțului ei, Alberto. După ce fuge în Florida împreună cu cei trei fii ai ei, Griselda se folosește de tot ceea ce a învățat pentru a construi o nouă viață pentru familia ei, totul cu o sălbăticie care nu întotdeauna îi este de ajutor.

 „Am început să dezvolt acest proiect pentru că mi-am dorit o provocare și pentru că Griselda Blanco este un personaj extrem de complex. Nu este o eroină și multe dintre lucrurile pe care le-a făcut au fost cu adevărat îngrozitoare. Dar, în același timp, a fost o persoană foarte interesantă. Au existat foarte multe nuanțe de explorat, de la identitatea de lider de cartel și de îndrăzneață femeie de afaceri activă în Miami în anii ’70 la cea de femeie și mamă. A fost o combinație destul de neobișnuită. A fost o persoană care a făcut tot ceea ce i-a stat în putință pentru a-și proteja familia. Cel puțin asta pare să fi spus în legătură cu motivațiile ei. Mi-am dorit mult să explorez asta din perspectiva faptului că Griselda a fost singura femeie care a mers vreodată atât de departe”, a mărturisit Sofía Vergara despre Griselda.

În 1978, Griselda a fugit din Columbia la Miami fără niciun ban și cu un kilogram de cocaină ascuns în bagaje. Urmărește ascensiunea ei neobosită și constantă și transformarea în unul dintre cei mai temuți și violenți capi de carteluri din acea vreme. Acum, doar pe Netflix.

SINOPSIS 

GRISELDA este inspirat din viața priceputei și ambițioasei Griselda Blanco din Columbia, care a creat unul dintre cele mai profitabile carteluri din istorie. În anii 1970 – 1980, în Miami, Blanco deținea o combinație letală de cruzime nebănuită și șarm, care au ajutat-o să penduleze cu grație între afaceri și familie și să devină cunoscută drept „Nașa”.

Cu Sofía Vergara în rol principal, care deține și funcția de producătoare executivă, miniserialul dramatic GRISELDA a fost creat de Eric Newman, care a fost și realizatorul serialelor NARCOS și NARCOS: MEXIC. Lui i se alătură Andrés Baiz, care semnează regia tuturor celor șase episoade și care, anterior, a regizat serialul NARCOS. Miniserialul este co-creat de Doug Miro, Ingrid Escajeda și Carlo Bernard. Newman, Miro, Escajeda, Bernard, împreună cu Vergara și Luis Balaguer, prin Latin World Entertainment, dețin funcțiile de producători executivi. Alături de Vergara, în miniserial mai joacă Alberto Guerra, Christian Tappan, Martín Rodríguez, Juliana Aidén Martinez, Vanessa Ferlito și Carolina Giraldo (a.k.a Karol G), care își face debutul pe ecrane.

***

DESCRIEREA PERSONAJELOR PRINCIPALE

Vreme de zece ani, Griselda Blanco (Sofía Vergara) a fost creierul operațiunii de trafic de droguri din Medellín și New York a soțului ei, Alberto. După ce fuge în Florida împreună cu cei trei fii ai ei, Griselda se folosește de tot ceea ce a învățat pentru a construi o nouă viață pentru familia ei, totul cu o sălbăticie care nu întotdeauna îi este de ajutor.

Dario Sepúlveda (Alberto Guerra) sosește la Miami drept unul dintre potențialii asasini ai Griseldei, dar, până la urmă, devine protectorul, executantul și soțul ei. Însă nici măcar el nu o poate apăra pe Griselda de ea însăși.

Arturo Mesa (Christian Tappan) a fost contabilul Griseldei și al lui Alberto la Medellín. El se lasă destul de ușor convins să joace un rol-cheie în noua afacere și sosește la Miami pentru a o ajuta Griselda să facă rost de marfă și să-și creeze conexiuni cu jucătorii cei mai importanți din piață.

Rivi Ayala (Martín Rodríguez) o cunoaște pe Griselda în timp ce este încă locotenentul unuia dintre rivalii ei. După ce are ocazia să observe direct felul în care operează Griselda, Rivi ajunge să-i admire munca atât de mult, încât devine mâna ei dreaptă.

June Hawkins (Juliana Aidén Martinez) este o analistă din cadrul poliției din Miami, care este adesea marginalizată de propria ei echipă compusă în totalitate din bărbați. Mamă singură și una dintre puținele persoane din poliție care vorbesc spaniola, June se chinuie să-și convingă colegii că o femeie poate fi un lider priceput pentru un periculos cartel al drogurilor.

Carmen Gutiérrez (Vanessa Ferlito) a făcut parte din cercul de traficanți de droguri ai Griseldei din New York. Acum este agent de turism și stă departe de droguri, dar îi acordă o șansă prietenei ei atunci când aceasta are cea mai mare nevoie. Ultimul lucru pe care și-l dorește este să se lase absorbită de noile planuri ambițioase ale Griseldei din Miami, dar se pare că nu-i este tocmai ușor să reziste.

Chucho Castro (Fredy Yate) este un imigrant columbian ghinionist, care nu crede că își poate construi un viitor strălucit la Miami, dar asta numai până când o întâlnește pe Griselda și acceptă o misiune de o noapte, care, până la urmă, ajunge să dureze mai mulți ani.

Carla (Carolina Giraldo, a.k.a Karol G) este o bună prietenă din Medellín a Griseldei, care ajunge la Miami împreună cu alte lucrătoare sexuale pentru a ajuta la transportul ilegal al mărfii. Pe parcurs, Carla devine confidenta Griseldei și ajunge să se numere printre oamenii cărora aceasta le acordă cea mai multă încredere.

***

 • Data lansării: 25 ianuarie 2024
 • Episoade (miniserial): șase episoade de o oră
 • Producătoare executivă: Sofía Vergara, care interpretează și rolul principal
 • Creat de: Eric Newman, Doug Miro Ingrid Escajeda și Carlo Bernard
 • Producători executivi: Eric Newman și Andrés Baiz echipa de realizatori și regizori ai serialelor NARCOS și NARCOS: MEXIC, precum și Doug Miro, Ingrid Escajeda, Carlo Bernard împreună cu Sofía Vergara și Luis Balaguer, prin Latin World Entertainment.
 • Regia: Andrés Baiz (toate episoadele)
 • Corealizatori: Ingrid Escajeda și Doug Miro
 • Distribuția principală: Sofía Vergara (Griselda Blanco), Alberto Guerra (Dario Sepúlveda), Christian Tappan (Arturo Mesa), Martín Rodríguez (Rivi Ayala), Juliana Aidén Martinez (June Hawkins), Vanessa Ferlito (Carmen Gutiérrez)
 • Printre invitații speciali se numără: Carolina Giraldo (a.k.a Karol G) (Carla), Fredy Yate (Chucho Castro), Paulina Dávila (Isabel), José Zúñiga (Amilcar), Camilo Jiménez Varón (Rafa Salazar), Julieth Restrepo (Marta Ochoa), Gabriel Sloyer (Raul Diaz), Diego Trujillo (German Panesso), Alberto Amann (Alberto Bravo)
 • Coproducători executivi: Philipp A. Barnett, Alfredo Septién, Turi Meyer, Gina Lucita Monreal, Brenna Kouf, Cassie Pappas
 • Scenariul: Ingrid Escajeda, Doug Miro, Eric Newman, Brenna Kouf, Cassie Pappas, Turi Meyer, Alfredo Septién, Gina Lucita Monreal, Giovanna Sarquis, Carlo Bernard