Pure Unknown: Al doilea warm-up OWR #17, sâmbătă, pe 9 martie, la Cinema Muzeul Țăranului

O persoană care moare fără nume este ca o poveste fără sfârșit. E și cazul celor pe care doctorița Cristina Cattaneo îi numește „pur și simplu necunoscuți”: morții de la marginea societății care ajung seară de seară în sala sa de autopsie.

Le puteți descoperi povestea sâmbătă, pe 9 martie, de la ora 18:15 la Cinema Muzeul Țăranului, la cel de-al doilea warm-up în pregătirea One World Romania 17. Proiecția documentarului Pur și simplu necunoscuți (Sconosciuti puri) va avea loc în prezența regizorilor Valentina Cicogna și Mattia Colombo, care vor răspunde și întrebărilor publicului în cadrul unei sesiuni de Q&A.

În fiecare seară, în sala de autopsie a doctoriței Cristina Cattaneo ajung corpuri fără nume: ea îi numește “pur și simplu necunoscuți”. Sunt persoane fără adăpost, prostituate, adolescenți fugiți de acasă, migranți pe care marea i-a respins. În timp ce oamenii vii se bucură de toate drepturile, celor morți nu le rămâne nimic și pare că acest lucru nu interesează pe nimeni. Pe nimeni, în afară de Cristina. Cel mai premiat documentar al anului este o emoționantă anchetă sufletească despre ceea ce înseamnă ființele umane. Un strigăt pentru dreptul la demnitate: un film care provoacă indignare și emoție, care atrage prin ritmul plin de tensiune al unui thriller, care mișcă profund conștiințele.

Premii și festivaluri: Selecția oficială Visions du Réel, Hot Docs și Karlovy Vary IFF 2023, Premiul publicului la Biografilm Festival 2023

Proiecția face parte din programul festivalului Visuali Italiane – Noua Cinematografie Italiană în România, ediția a treia, care se desfășoară în perioada 4 – 10 martie la București.

Abonamentele early bird pentru festivalul One World Romania 17 mai pot fi achiziționate la un preț redus doar până pe 5 martie de pe platforma Eventbook.