Primitive Voice, Atelier de lucru cu Jean René Toussaint, 30 iunie – 1 iulie 2018

0
45
views

Te-ai gândit vreodată că nu te identifici cu vocea ta?
Simţi că nu ai curajul să te faci auzit?
Ştii cum sună de fapt vocea ta, vocea corpului tău şi nu cea a minţii tale?

 Jean-René Toussaint vine pentru pentru prima dată în România!

Jean-René este creatorul unei metode unice de abordare a vocii umane, destinată tuturor celor care îşi doresc să îşi dezvolte abilităţile de comunicare și să aibă mai multă încredere în vocea lor. Rădăcinile abordării sale se regăsesc în îndelungata experienţă de lucru cu copii surzi. De-a lungul anilor în care a lucrat cu ei, Jean-René a descoperit că fiecare parte a corpului uman are propriul rol în procesul de ascultare şi de exprimare a sunetului vocii.

In cadrul Primitive Voice, școala de terapie vocală și lucru cu vocea pe care a fondat-o în Rotterdam (Olanda), Jean-René lucrează intensiv cu actori, cântăreţi, psihologi, logopezi, oameni cu tulburări vocale sau care îşi doresc să se elibereze de propriile blocaje emoţionale. A fost invitat să susţină workshopuri şi sesiuni individuale în lumea întreagă – SUA (New York, Philadelphia, Boston), Hong Kong, Portugalia, Franța, Italia, Cehia, Belgia, Marea Britanie, Germania, Turcia, India.

Jean-René a lucrat ca actor şi regizor de teatru cu companii teatrale şi artişti renumiţi, precum: Robert Wilson, Living Theatre, Roy Hart Theatre, Polish Laboratory Theatre. Abordarea vocală a lui JRT se inspiră din opera lui Antonin Artaud, Jerzy Grotowski şi Roy Hart, figuri semnificative în teatrul contemporan şi – în cazul lui Grotowski şi al lui Hart – în tehnica vocală. În cursul călătoriilor pe care le-a făcut în diferite regiuni ale Asiei, JRT a studiat tradiţiile vocale din Mongolia, Tibet şi Japonia, precum şi practicile vocale ale afghanilor sufi.

De-a lungul celor 37 de ani de experienţă în domeniul lucrului cu vocea şi al terapiei vocale, Jean-René Toussaint a susţinut peste 1000 de workshopuri. A avut rezultate remarcabile în urma şedinţelor individuale cu copii şi adulţi de toate vârstele, cu diferite blocaje care le-au afectat viaţa personală sau profesională. A lucrat inclusiv cu persoane cu tulburări vocale, de vorbire, cu deficienţe de auz  sau diagnosticate cu autism.

Atelierul va avea loc în Cluj-Napoca, în perioada 30 iunie -1 iulie 2018, la Casa Studenților (Sala Transilvania).

PROGRAM

Sambătă, 30 iunie 2018

10:00 – 18:00

Pauză de masă 13.30 – 14.30

Pauză de ceai și cafea de 10- 15 minute : 11.3o; 16.45

Duminică, 1 iulie 2018

10:00 – 17:00

Pauză de masă 13.30 – 14.30

Pauză de ceai și cafea de 10- 15 minute : 11.3o; 15.45

Atelierul va fi susţinut în limba engleză.

Taxa de participare este de 100 lei pentru cei înscrişi până pe 10 iunie 2018. Pentru înscrierile ulterioare, taxa de participare este de 300 lei.

Atelierul face parte din producția filmului documentar Strigăte și șoapte. Anumite momente vor fi filmate, cu acordul prealabil al participanților.

Pentru a te înscrie, te rugăm să folosești numerele de telefon 0732 533 312 / 0766 831 503 sau poți completa formularul online.

Organizator: Create.Act.Enjoy.

Pentru mai multe detalii despre Jean-René, vizitează site-ul oficial.