OWR 16 I Expoziție conexă: Cercetare pentru mâine. Videodiorame

ONE WORLD ROMANIA și Rezidența9 vă invită la Vernisajul expoziției „Cercetare pentru mâine. Videodiorame” care va avea loc astăzi (Marți, 28 martie) de la ora 19:00 la Rezidența9 (str. Ion Luca Caragiale 32, București).

Expoziția aduce împreună lucrările artiștilor Anca Benera & Arnold Estefan, Vanessa Gravenor, Gabriella Hirst, Sonja Hornung și Danielle Tognozzi, Nicoleta Moise, Sebastian Moldovan, Ania Nowak, Maryam Tafakory, Meghna Singh & Simon Wood, și va fi expusă la Rezidența9 în perioada 28 martie – 20 aprilie.

Vernisajul expoziției este organizat într-un cadru prietenos și informal, unde veți putea discuta cu unii dintre artiștii prezenți și curatoarea expoziției, Larisa Crunțeanu, despre ideile și conceptele care stau la baza lucrărilor expuse.

Program vizitare:
29 Martie – 20 Aprilie 2023
Marți-Vineri: orele 16:00 – 20:00
Sâmbătă – Duminică: orele 13:00 – 20:00

“Dioramele sunt mașini de înțeles […] felii de timp din organismele sociale care le-au creat.” (Donna Haraway, Teddy Bear Patriarchy, 1984)

Expoziția Cercetare pentru mâine. Videodiorame este o prezentare time-sensitive a unor lucrări video și instalații ce angajează metodologii documentariste pentru a chestiona și răspunde la o serie de probleme ridicate de moștenirea lăsată de generații trecute generațiilor noi (în plan politic, economic, colonial, ecologic, etc.). De la corpurile transformate în invizibil pe care se sprijină economia capitalistă la formatele ESG (Environment, Social, Governance) ce amenință stabilitatea economică mondială, de la intimitatea prin proxy afișată în televiziunea iraniană la peisajul al unui râu confruntat cu versiunea sa contemporană secată, de la existența prin simbioză necesară unei rețele de filamente miceliale în ruine la animații educative de pregătire în cazul unui război nuclear, de la colectivul de femei din spatele celei mai faimoase lucrări de artă monumentală românească la multiplele forme prin care o inimă frântă pune stăpânire pe corp și traseul vindecării unei aripi rănite …. În spațiul labirintic al Rezidenței 9, fiecare lucrare taie o felie din tortul timpului pentru a pune în balanță precaritatea imaginării unui mâine colectiv, în contextul supraproducției și maximizării unui azi profund individualist.

Proiect derulat de White Wave SRL, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național*.

Proiect sprijinit de Institutul Cultural Român, cu suportul Goethe-Institut, Institutul Francez, Institutul Polonez, ARAC, Vag.on, VRStudio.ro, DiscoNotBisco.

*Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.