One World Romania #17 CALL FOR FILMS. Apelul pentru filme One World România #17 este acum deschis

Festivalul Internațional de Film Documentar și Drepturile Omului ONE WORLD ROMANIA invită cineaștii să înscrie filmele lor documentare pentru cea de-a 17-a ediție a evenimentului, ce va avea loc între 5 – 14 aprilie 2024 în București.

One World Romania este primul festival de film documentar din București și singurul din România dedicat drepturilor omului. De-a lungul primelor 16 ediții, festivalul s-a transformat într-o platformă civică și cinefilă, promovând filmul documentar ca vehicul pentru dialog social și politic, ca fereastră spre lume, ca mediu ce provoacă la reflecție și formează comunități.

Înscrierile sunt deschise până pe 15 noiembrie 2023 și se realizează exclusiv prin platforma FilmFreeway.

Festivalul se concentrează pe filme non-fictive care tratează subiecte precum: drepturile omului, probleme sociale/politice/de mediu/rasiale, LGBTQIA+, civism/cetățeni globali, justiție, accesul la liberă exprimare.

Bine de știut: Filmele documentare din Estul Europei și Sudul Global vor fi prioritizate, pentru a încuraja comunicarea dintre diferite culturi și promovarea filmelor din teritorii mai puțin privilegiate.

Regulamentul complet este disponibil și pe website-ul oficial.