NETFLIX PREZINTĂ TRANSFORMAREA SOFÍEI VERGARA ÎN GRISELDA BLANCO

GRISELDA, co-creat de realizatorul NARCOS și NARCOS: MEXIC, Eric Newman, și regizat de Andrés Baiz (NARCOS), care semnează regia tuturor celor șase episoade, va fi disponibil din 25 ianuarie, doar pe Netflix.

Sofía Vergara joacă rolul personajului principal. În această poveste, Griselda Blanco (Vergara) a fost vreme de zece ani creierul operațiunii de trafic de droguri din Medellín și New York a soțului ei, Alberto. După ce fuge în Florida împreună cu cei trei fii ai ei, Griselda se folosește de tot ceea ce a învățat pentru a construi o nouă viață pentru familia ei, totul cu o sălbăticie care nu întotdeauna îi este de ajutor.

Urmărește clipul din culise aici.

„Echipa responsabilă de coafură și machiaj a făcut o treabă extraordinară în privința creării acestui personaj aflat în universul din Miami din anii ’70 și ’80”, a mărturisit Sofía Vergara, Producătoare Executivă și actrița care interpretează rolul principal.

 „Crearea înfățișării perfecte a fost esențială, pentru că eu însămi trebuia să mă fac nevăzută”, spune Vergara. „Am vrut ca nimeni să nu se gândească la mine sau la personajul Gloria Pritchett, cel mai recent dintre cele pe care le-am interpretat. Mi-am dorit să intru în mintea Griseldei și să-i înțeleg cu adevărat mentalitatea și motivațiile”, a adăugat aceasta.

„Am decis împreună să ne îndreptăm către o înfățișare care să o facă pe Sofía să fie diferită de Sofía Vergara, dar fără să încercăm să copiem felul în care arăta adevărata Griselda Blanco. Toate detaliile care i-au oferit Sofíei încredere au fost extrem de importante, de la sprâncene și nas până la coafură. Ea și-a dorit să aibă sentimentul că este altcineva, dar fără ca elementele protetice sau machiajul să devină mai importante decât interpretarea. A fost nevoie ca totul să fie subtil. Transformarea s-a petrecut și datorită comportamentului, respectiv prin felul în care se mișcă, privește sau râde. Sofía nu a fumat niciodată, iar Griselda fumează tot timpul”, a spus Andrés Baiz, Regizor.

SINOPSIS 

GRISELDA este inspirat din viața priceputei și ambițioasei Griselda Blanco din Columbia, care a creat unul dintre cele mai profitabile carteluri din istorie. În anii 1970 – 1980, în Miami, Blanco deținea o combinație letală de cruzime nebănuită și șarm, care au ajutat-o să penduleze cu grație între afaceri și familie și să devină cunoscută drept „Nașa”.

Cu Sofía Vergara în rol principal, care deține și funcția de producătoare executivă, miniserialul dramatic GRISELDA a fost creat de Eric Newman, care a fost și realizatorul serialelor NARCOS și NARCOS: MEXIC. Lui i se alătură Andrés Baiz, care semnează regia tuturor celor șase episoade și care, anterior, a regizat serialul NARCOS. Miniserialul este cocreat de Doug Miro, Ingrid Escajeda și Carlo Bernard. Newman, Miro, Escajeda, Bernard, împreună cu Vergara și Luis Balaguer, prin Latin World Entertainment, dețin funcțiile de producători executivi. Alături de Vergara, în miniserial mai joacă Alberto Guerra, Christian Tappan, Martín Rodríguez, Juliana Aidén Martinez, Vanessa Ferlito și Carolina Giraldo (a.k.a Karol G), care își face debutul pe ecrane.

 • Data lansării: 25 ianuarie 2024
 • Episoade (miniserial): șase episoade de o oră
 • Producătoare executivă: Sofía Vergara, care interpretează și rolul principal
 • Creat de: Eric Newman, Doug Miro Ingrid Escajeda și Carlo Bernard
 • Producători executivi: Eric Newman și Andrés Baiz echipa de realizatori și regizori ai serialelor NARCOS și NARCOS: MEXIC, precum și Doug Miro, Ingrid Escajeda, Carlo Bernard împreună cu Sofía Vergara și Luis Balaguer, prin Latin World Entertainment.
 • Regia: Andrés Baiz (toate episoadele)
 • Corealizatori: Ingrid Escajeda și Doug Miro
 • Distribuția principală: Sofía Vergara (Griselda Blanco), Alberto Guerra (Dario Sepúlveda), Christian Tappan (Arturo Mesa), Martín Rodríguez (Rivi Ayala), Juliana Aidén Martinez (June Hawkins), Vanessa Ferlito (Carmen Gutiérrez)
 • Printre invitații speciali se numără: Carolina Giraldo (a.k.a Karol G) (Carla), Fredy Yate (Chucho Castro), Paulina Dávila (Isabel), José Zúñiga (Amilcar), Camilo Jiménez Varón (Rafa Salazar), Julieth Restrepo (Marta Ochoa), Gabriel Sloyer (Raul Diaz), Diego Trujillo (German Panesso), Alberto Amann (Alberto Bravo)
 • Coproducători executivi: Philipp A. Barnett, Alfredo Septién, Turi Meyer, Gina Lucita Monreal, Brenna Kouf, Cassie Pappas
 • Scenariul: Ingrid Escajeda, Doug Miro, Eric Newman, Brenna Kouf, Cassie Pappas, Turi Meyer, Alfredo Septién, Gina Lucita Monreal, Giovanna Sarquis, Carlo Bernard.