Cu prilejul Nopții muzeelor MNAR dă startul sezonului estival cu o ofertă variată de expoziții temporare și ateliere creative pentru toate vârstele.
Dornici să vă exersați privirea și îndemânarea? În pană de idei ce ați putea face vara aceasta? Muzeul Național de Artă al României oferă experiențe dinamice: nu doar o repede privire asupra operelor de artă ci și scurte incursiuni în tainele creației lor. Când facem privim mai atent, nu-i așa?
Vă așteptăm cu mic cu mare la cele trei expoziții temporare – Mihail Grecu – Între metaforă și realitate, Ștefan Luchian – maestrul graficii românești, și World Press Photo (deschise între orele 18.00 -5.00)- și la programul Artissimo: ateliere creative pentru jucători serioși de toate vârstele în avanpremieră (între orele 18.00 – 23.30). De Noaptea muzeelor accesul este gratuit! Fii gata să ne spui ce ți-a plăcut cel mai mult și ce ai vrea să faci vara asta la MNAR!
Adu-ți și prietenii și povestiți și altora – arta de a te bucura de vară începe la muzeu!
Atenție!
Expozițiile temporare sunt deschise în intervalul 18.00 –ora 5.00 iar intrarea se face prin str. Știrbei Vodă nr.1-3
Mihail Grecu – Între metaforă și realitate. O expoziție retrospectivă de amploare dedicată unuia dintre cei mai apreciați pictori basarabeni. Școlit inițial în România interbelică, versatil și dornic să experimenteze noi tehnici, Mihail Grecu a creat o adevărată „școală” fiind un model pentru multe generații de artiști.
Ștefan Luchian – maestrul graficii românești. Apreciat pentru coloritul său proaspăt și modern, pentru florile sale pline de senzualitate, Luchian este și un desenator priceput, un artist capabil să surprindă din câteva linii o expresie și să redea complexitatea caracterologică a unui personaj. Pictorul își privește modelele cu intensitate și ne provoacă să reluăm exercițiul pe cont propriu.
World Press Photo. An de an foto jurnaliști din lumea întreagă surprind clipa, evenimente unice, teme mari ale contemporaneității. Selecția itinerată anul acesta cuprinde câteva zeci de imagini care redau vizual esența anului 2017. Imagini uneori dramatice, alte ori pline de poezie care se cer descoperite ca pagini ale unei istorii trăite pe viu.
Programul atelierelor Artissimo:
În curte între orele 18.30 și 21.00:
Ateliere de modelaj și mulaj realizate împreună cu studenți de la Universitatea Națională de Arte –#unartemodelămlamuzeu
În Atelierul de peste vară (Parterul Galeriei Naționale) – între orele 18.00 – 23.30
#jocuri cu tablouri vii #măiastră albastră: Povestim și desenăm după tablouri cu ArtelierD:
orele 18.00; 18.30; 19.00; 19.30: Pentru familii cu copii de 4-8 ani
#portreteînmișcare: Știați că ritmul și mișcarea ne ajută să facem un portret? Descoperiți cum împreună cu Artcrowd:
orele 18.30, 19.00, 19.30, 20.00: Pentru copii între 4 și 10 ani, părinți și bunici șugubeți
#muzze – Corpul, spațiul și…geometria se măsoară cu… arta provocați de De-a arhitectura
orele 19.00, 19.30, 20.00, 20.30, 21.00: Pentru copii, tineri și adulți curioși
#unartecrochiupeviu – Cot la cot cu studenți de la Universitatea Națională de Arte desenăm după model
orele 21.00-23.30: Pentru tineri și adulți dornici să deprindă pe viu secretele artiștilor
Sâmbătă 19 mai și duminică 20 mai MNAR (Galeria de Artă Veche Românească și Galeria de Artă Europeană, Calea Victoriei 49-53), Muzeul Colecțiilor de Artă, Muzeul K.H. Zambaccian și Muzeul Theodor Pallady sunt deschise între orele 10-18.
Spațiile istorice sunt închise.
Filmul „Anul Nou care n-a fost”, premiat în festivaluri internaționale și...