MARGINAL – Intersecting Realities x Opening Show

Pe data de 15 iunie, are loc la TIMIȘOARA vernisajul expoziției Intersecting Realities, iar pe data de 16 iunie între orele 18:30 -19:30, sunteți invitați să vă alăturați turului ghidat realizat de Dr. Claudia Schnugg. Expozitia curatoriata de Dr. Claudia Schnugg și Andrei Tudose, prezintă lucrările artiștilor: Anderwald+Grond, Antoni Rayzhekov, Kasia Molga, Marco Barotti, Sabina Suru, Theresa Schubert și o selecție de proiecții Ars Electronica Animation Festival 2022.

“La intrarea într-o eră în care tehnologia devine omniprezentă pe măsură ce hardware-ul devine mai mic și adaptat pentru a fi ușor de utilizat și de purtat pe corpul uman, iar rețelele digitale sunt înglobate în funcționarea de zi cu zi a vieții umane – invizibile pentru ochiul uman, intangibile în spațiile fizice –, artiștii post-digitali extind utilizarea tehnologiei ca mediu exploratoriu, putând astfel să se inspire dintr-un spectru larg de medii – noi și vechi – pentru a oferi semnificație viziunii lor artistice.  Astfel, fascinația pentru digital se dizolvă într-o parte simbiotică a demersului artistic prezentat publicului, așa cum societatea începe să găsească noi modalități de a da sens melanjului dintre oameni, tehnologie (digitală) și natura înconjurătoare. (…) ” –  fragment din textul curatorial realizat de Dr. Claudia Schnugg & Andrei Tudose

Deschiderea va avea loc in prezența curatorilor și a artiștilor Anderwald+Grond, Antoni Rayzhekov, Kasia Molga, Marco Barotti, Sabina Suru, iar vizitatorii vor putea să descopere mai multe despre lucrările și conceptul expoziției.

Intersecting Realities, face parte din proiectul Post-Digital Intersections care urmărește să dezvolte platforme interdisciplinare de producție artistică, fiind un mediator al dialogului între comunitatea culturală internațională, națională, studenți din Timișoara și București și comunitățile locale. Printr-o abordare bazată pe schimbul interdisciplinar de cunoștințe și practică, în cadrul acestui program sunt abordate problematici care vizează zone critice ale artei și vieții contemporane, cu focus asupra implicațiilor societale și culturale ale intersecției artei cu știința și tehnologia.

Organizatori: Asociația Culturală Marginal, în cadrul Open Practice Society, platforma de educație alternativă / STEAM

Finanțat de: Ministerul Culturii prin Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara. Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul European Echoes, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Sprijinit de Forumul Cultural Austriac din București

Artiști: Anderwald+Grond, Antoni Rayzhekov, Kasia Molga, Marco Barotti, Sabina Suru, Theresa Schubert

Proiecții: Ars Electronica Animation Festival 2022

Curatori: Dr. Claudia Schnugg & Andrei Tudose

Vernisaj: 15 iunie, 18:00 – 21:00

Tur ghidat Dr. Claudia Schnugg: 16 iunie, 18:30 – 19:30

Program de vizitare expoziție: 17.06 – 02.07.2023

miercuri – vineri, 16:00 – 20:00
sâmbătă – duminică, 14:00 – 20:00

Palatul Ștefania, Piața Romanilor 1, Timișoara