MacoStory – Contact

Salut! Aici „Maco”. Mi se mai spune „Macopedia” (probabil pentru conexiunile rapide între folderele mentale în care s-au îngrămădit și organizat informații din toate domeniile).
Sunt pasionată de cinema, comunicare și marketing și coordonez campanii de comunicare sau mă implic în activități de PR cultural – în special pentru filme, seriale, rețele de streaming, festivaluri, spectacole și alte evenimente.

Scriu sau vorbesc, de vreo 20 de ani, când am vreme, despre pop cult, filmele și serialele la care mă uit de când lumea (mea), uneori știrile cu care-s mereu la curent din multele alte lucruri care mă interesează și pe care le analizez atent și-mi place să le privesc mereu în context.
Fostă campioană la multitasking (deși aș prefera un loc bun în minte și suflet la viață liniștită cu sine) și implicată, în ultimii cinci ani în proiecte freelance, mă bucur când prind câte puțin timp liber (pentru că-mi place sau se întâmplă mai mult/ mai des să editez pentru alții, dar mai ales să promovez proiecte culturale – filme, spectacole și alte evenimente).

Mi-a plăcut să fiu aproape de lume cu vocea (on air la TANĂNANA 2015-2019, Radio 21 în perioada 2000-2015), în print și online (2000-2019), așa că am lăsat mereu la coadă blogul (din 2007) sau postările de pe Facebook (din 2008), de-aia pe-aici se află îndeobște (cel puțin în ultimii ani), o tonă de comunicate și puține materiale de opinie. Poate va fi mai bine. Și cu mai puține paranteze.

Răspund (uneori cu alese cuvinte și karma pozitivă) pe FacebookTwitter și LinkedIn sau la adresa anca.macoviciuc[@]gmail.com.

***

Sunt online sub o formă sau alta, din 2005, socială de când lumea, retrasă când și când, activă mai tot timpul în acțiuni internetice :).
Văd, analizez și uneori mai comentez cum funcționează lucrurile. Cocteilul meu intern e un mix de Sylar basic abilities (o referință din Heroes – pentru xenialii care și-au pierdut nopțile în binge-uri înainte să fie „cool”) – adică prima mea abilitate e aia de-a vedea cum funcționează și cum se leagă lucrurile între ele –  cu atenție la fapte, input de la specialiști buni și de prin biblioteci ori studii de toate felurile, am adunat multe și diverse cunoștințe și experiențe, iar la masa mea, PR, personal branding, star system, pop cult și new media se cunosc cu KPI, ROI și lead, până se armonizează și nu se plictisesc împreună.

Școala m-a ajutat să fiu mai degrabă „analistă”, specialistă în comunicare și uneori jurnalistă. Viața m-a impulsionat să mai scap câte o părere, pe ici-colo, din când în când 🙂

Îmi plac culorile de toate felurile, deseori le-am avut prin păr, sinonime cu stări și gânduri. Ador felinele și o îngrijesc cum pot pe Miss Yuki – o pisică British Shorthair Blue care are și ea „identitate online” pe facebook.com/superpisiro și www.superpisi.ro.

Opiniile postate aici n-au nicio legătură (și nu trebuie asociate) cu angajatorii sau colaboratorii mei.
Dar, printre comunicatele de presă preluate aici sunt și unele care-mi aparțin 🙂

***

                               Past Tense

În anul de graţie 2010, după patru ani de blog personal (un spațiu de joacă, deseori neîntreținut și plin de „bălării)”, după multe experienţe personale şi profesionale cu şi fără legături internetice, forţată de împrejurările macopedice (adică proliferarea acestei porecle în spaţiul aproape intim şi nu numai), m-am mutat pe macopedia.ro. Originea acestei denumiri combină jumătatea de neuron responsabilă cu activarea informaţiilor inutile reţinute alandala, dar considerate de alţii fiind un mod enciclopedic de supraviețuire în meandrele realităţii înconjurătoare, cu jumatea cealaltă ce are un ADN româno-polono-ucrainean, născut la Bacău şi antrenat câţiva ani la Cluj-Napoca. În copilăria petrecută în Bucovina, visam să devin, în același timp, musafir, actriţă la radio sau în desene animate, cântăreaţă în filme muzicale alb-negru sau de acţiune, ambasadoare pentru sirene și delfini şi scriitoare de jurnale comice pentru celebrități.
În era post-adolescenţă, cu simț de răspundere, am evitat actoria şi am relaţionat puţintel cu legislaţia (abandonând la timp licența de la Facultatea de Drept), dar intens cu jurnalismul şi filmologia (alături de colegii, prietenii şi profesorii de la UBB Cluj-Napoca).

Aventura mea bucureşteană a urmat traiectoria cinefilă, debutând în câmpul muncii drept casting director (Libra Film/ Rodeo Casting Services), alături de oameni care-mi sunt în continuare foarte dragi și cu care lucrasem în Cluj, la Festivalul Internațional de Film Transilvania (unde căpătasem și mai mare drag de filme, actori, realizatori – și care mi-au inspirat inclusiv lucrarea de licență, dedicată filmului românesc în secolul XXI și „Noului Val Românesc).

După ce-am urmat cursurile de Masterat Audio Video la SNSPA, valurile internetice m-au atras mulţi ani în proiecte media digitale (news editor softpedia.com; editor-in-chief idieta.ro; colaborator VIVA.ro și ziare.com, online coordinator romanialibera.ro; project manager în echipa new-media Realitatea-Caţavencu/ F5 pentru tabu.ro, superbebe.ro; content manager 24fun.ro, editor features & monden pe realitatea.net). Uneori, m-am jucat şi pe platforma dezvoltată la acea vreme pentru o serie de colaboratori – Pandoras.ro -, cu diverse relatări și idei.

În fiecare sâmbătă şi duminicăîncepând din noiembrie 2010 am dat trezirea de weekend ascultătorilor RADIO 21 împreună cu simpaticii Shurubel (Andrei Lăcătuș) şi Cretzu (Andrei Muşat), la AFTERPARTY. Am fost și PR Coordinator la acelaşi post de radio, iar din iarna lui 2011 am devenit matinală cu normă întreagă laMatinalii 21alături de Dinculescu, Dj Andi şi Orlando.
Din toamna lui 2013 m-am relocat “în online” şi m-am ocupat, pe lângă content management, de colaborări marketing și PR. Iar în fiecare dimineaţă, de luni până vineri am fost prezentă cu „Căruța mondenă”, lo rubrică din cadrul emisiunii pre-matinale “Primele Ştiri” de la Europa FM.
În septembrie 2015 am poposit la matinalul Tanănana, ca producător, alături de Ciprian Muntele și Vlad Craioveanu. Iar din 2016, am fost zilnic alături de Ciprian Muntele, în TANANIMINEAȚA, până în iunie 2018, ulterior adresându-mă publicului cu recomandări de #TimpLiber.
Din 2019 sunt full-time freelancer, în Comunicare & PR, dar dorm la fel de haotic.

N-am ratat aproape niciuna din ediţiile de până acum ale TIFF-ului, primele 9 petrecându-le intensiv în spatele biroului de Acreditări, pe care l-am părăsit în anul 2011 pentru proiectul TIFF TV – a cărui lansare am păstorit-o la nivel de conţinut, după posibilităţi, pentru două ediţii. M-am îngrijit apoi vreme de alte patru şi de Blogul TIFF & nebuniile Video/ Making-of și am participat în 2019 de promovarea proiectului TIFF Unlimited, alături de Simona Rădoi, cu care am făcut deseori echipă în promovarea unor filme românești, dar și producții HBO și HBO Max românești și internaționale.
Printre titlurile promovate, în ordine invers cronologică, se regăsesc: „Băieții buni ajung în Rai”, „Klaus & Barroso”, „Visul”, „Spre Nord”, „Taximetriști”, „Oameni de treabă”, „Miracol”, „Acasă”, „Lemn”,  „Alice T”, „Ana, Mon Amour”, „Un om la locul lui”).

Am colaborat, de asemenea, în calitate de Consultant Online, cu diferite asociații (Institutul de Marketing, AER, One World Romania), proiecte (Visuali Italiane – Noua Cinematografie Italiană în România, Festivalul Filmului European, Festivalul Național de Improvizație, Bucharest Dance Film Festival, Gala Premiilor Gopo, Hip Trip, Divan Film Festival, Bookfest, Conferințele Dr Laura Markham în România by totuldespremame.ro, MNAR), am fost publicist pentru vedete minunate și digital consultant pentru diverse proiecte culturale aproape de suflet.

Încă visez că într-o zi toate lucrurile și gândurile bune transmise vor fi schimbat ceva în lume.