LOST SIGNAL. Recuperări: cazul Eugeniei Mureșan

Expoziția LOST SIGNAL. Recuperări. Cazul Eugeniei Mureșan anchetează o poveste ca multe altele care apar când și când la sat, un fir anume printre istoriile celor care fac artă fără să vrea sau fără să știe, uimind cu puterea unui talent nativ, neîmblânzit, neșlefuit, liber.

Există comunități rupte de lume, în care semnalul nu merge în fiecare zi. Sau poate că nu a mers niciodată. Cu doar o liniuță la telefon, viața se schimbă, o dată cu cele mai importante dintre regulile ei. Universul decelerează, cât să le lase timp oamenilor să se știe mai bine unul cu altul și să-și pună nădejdea în cei pe care îi au aproape de casă.

În timp ce angajatorii, în tandem cu toți consumatorii de imagine, doar visează la încetinirea timpului, acolo unde nu există semnal la telefon, timpul se oprește destul de des. Secundele trec în ritm analog, în ritmul vieții, firesc, domol, constant, iar urmele lor, pierdute sub ochi sau pe obraji, nu produc suferințe. Clipele trec și trec, până în ziua în care au trecut toate. 

21 septembrie – 15 octombrie 2023, MNŢRplusC
Program de vizitare: sâmbătă și duminică între 14:00 -18:00
Muzeul Naţional al Ţăranului Român
Curator: Ilina Schileru
Partener expoziție: Fundația TRIADE
Vernisaj: joi, 21 septembrie 2023, orele 19.00 – 22.00. Expoziția conține și un catalog re-editat de Fundația Triade.
În cadrul aceluiași vernisaj va avea loc lansarea volumului “The Field. IL Y A”, de Ioana Aron, publicat de Fundația Triade. Prezintă Mălina Ionescu (MNAC).