INDEPENDENȚA FILM ANUNȚĂ PREMIERELE TOAMNEI: Sorry We Missed You, La Belle Époque, Martin Eden, Les traducteurs, Ailo – aventuri în Laponia și La vérité

Independența Film, casa de distribuţie care promovează în România de peste 20 de ani filme independente de referință, anunță datele de lansare pentru titlurile din portofoliu care vor intra în circuitul cinematografic până la finalul anului 2020.

Septembrie

Sorry We Missed You / În absența dvs – un film de Ken Loach 

În speranța că activitatea independentă și contractele pe termen scurt le pot rezolva problemele financiare, un șofer strâmtorat din UK și soția lui, care se străduiesc să își crească copiii, sfârșesc prin a rămâne blocați în cercul vicios al acestei forme moderne de sclavie.

Extrem de relevant în contextul crizei economice generate de pandemie, noul film al regizorului britanic Ken Loach, prezentat în selecția festivalului de la Cannes, rulează pe marile ecrane din România, din 25 septembrie. 

 

Octombrie

La Belle Époque / Cei mai frumoși ani – un film de Nicolas Bedos

Dacă ai avea șansa de a călători în timp, în ce moment din istorie ți-ai dori să te întorci? Protagonistul din La Belle Époque, jucat de starul francez Daniel Auteuil, alege să retrăiască ziua în care a cunoscut-o pe soția sa, interpretată de fermecătoarea Fanny Ardant. 

Considerat de Hollywood Reporter “sexy și original” și descris de Variety drept “un Westworld francez cu actori în loc de roboți”, filmul a fost de trei ori premiat la César 2020.

La Belle Époque va rula în cinematografe din 16 octombrie.

 

Martin Eden – regia Pietro Marcello

După ce sare în ajutorul lui Arturo, tânărul moştenitor al unei familii de industriaşi, marinarul Martin Eden (Luca Marinelli) este invitat în casa părinţilor acestuia. Aici o întâlneşte pe Elena (Jessica Cressy), frumoasa și educata soră a lui Arturo, care va deveni nu doar obiectul afecţiunii lui Martin, ci şi un simbol al statutului social la care acesta aspiră.

Martin Eden, adaptarea modernă a romanului omonim al lui Jack London, a făcut parte din selecția Festivalului de Film de la Veneția 2019, unde Luca Marinelli a câștigat Cupa Volpi pentru Cel mai bun actor, și va rula în cinematografe din 30 octombrie.

Noiembrie

Les traducteurs / Traducătorii – regia Régis Roinsard

Izolați într-un buncăr de lux, fără posibilitatea de a avea contact cu exteriorul, nouă traducători se reunesc pentru a lucra la ultima parte a unei trilogii de mare succes internațional. Atunci când primele 10 pagini ale manuscrisului top secret sunt publicate pe internet și un hacker anunță că dezvăluie și restul dacă nu i se plătește o sumă colosală, o întrebare obsedantă bântuie grupul: de unde s-au scurs informațiile?

Un thriller cu hackeri și traducători de literatură, cu Lambert Wilson, Olga Kurylenko și Riccardo Scamarcio, în cinematografe din 13 noiembrie.

 

Decembrie

Ailo – aventuri în Laponia – regia Guillaume Maidatchevsky

O animație pentru cei mari și cei mici, deopotrivă, care spune povestea lui Ailo, un ren proaspăt venit pe lume, ce trebuie să înfrunte provocările primului său an de viață în peisajul umitor al Laponiei. În călătoria în care pornește alături de mama sa, Ailo întâlnește diverse alte animale – dihori, urși, dar și prădători care îi pot pune viața în pericol. Va reuși oare puiul de ren să supraviețuiască vremii aspre și să depășească toate obstacolele care îi apar în cale? Din 4 decembrie în cinematografe.

 

La vérité / The Truth – un film de Hirokazu Kore-Eda

Primul film pe care regizorul Hirokazu Kore-Eda l-a făcut în afara Japoniei, și care are o distribuție de prestigiu – Catherine Deneuve, Juliette Binoche şi Ethan Hawke. 

La vérité spune povestea unei dive ce are parte de toată iubirea și admirația bărbaților, dar care are o relație complicată cu propria fiică. Filmul va fi distribuit în cinematografe din 18 decembrie.