Halloween, Don Quijote, fashion & more pe TIFF Unlimited

Dacă îți lipsea niște thrill & suspense, noaptea de sâmbătă, 31 octombrie, e un prilej bun să recuperezi, fiindcă e Halloween și pe unlimited.tiff.ro. De la 20.00 până dimineața, vezi gratuit unul dintre filmele care ne-au bântuit la TIFF, în secțiunea Lună Plină.

Infección/ Infection

Regia: Flavio Pedota // Venezuela, Mexic, 2019 | 96′

Un rus ajunge în Caracas. Aflat sub influenţa drogului Krokodil, este infectat cu virusul turbării şi devine punctul zero al unei epidemii ce transformă oamenii în creaturi canibale. Doctorul Adam Vargas decide să pornească într-o călătorie prin Venezuela distrusă de epidemie pentru a-şi salva fiul. *Film nerecomandat minorilor.  

The Man Who Killed Don Quixote

Regia: Terry Gilliam // 2018/ 132′

Aproape 30 de ani i-a luat lui Terry Gilliam să-și vadă visul cu ochii: un film inspirat din aventurile lui Don Quijote. Proiectul lui a trecut prin ceea ce producătorii numesc development hell – finanțări retrase, filmări eșuate, ghinioane pe platouri. Într-un final,
Adam Driver și Jonathan Price sunt tovarăși de drum într-un film amuzant și ușor suprarealist despre un om de publicitate pragmatic, care intră în lumea fantezistă a unui pantofar spaniol ce se crede Don Quijote. VEZI FILMUL

La pianiste

Regia: Michael Haneke // 2001/ 131′

Isabelle Huppert și Benoît Magimel, o carte celebră a unei autoare distinsă cu Nobel, Elfriede Jelinek, și un cineast exigent ca Michael Haneke sunt pilonii unui film tăios și pe alocuri șocant despre dorințe sexuale reprimate și relația copii-părinți.
Ambii actori au luat premii la Cannes pentru rolurile lor: o profesoară rece cu o personalitate complicată și o viață ascunsă și un tânăr elev care îi bulversează existența. Marele Premiu la Cannes 2001.
VEZI FILMUL

Dressing the Cinema
Bucharest Fashion Film Festival e online, pe unlimited.tiff.ro, între 6 și 11 noiembrie, când te delectezi cu patru bijuterii camp clasice, ireverențioase, și două documentare noi. Le poți vedea în sistem pay-per-view, iar biletele sunt în număr limitat.
Margiela: In His Own Words
Reiner Holzemer// Marea Britanie / 2019 / 90′ |  BILETE 
The Disappearance of my Mother
Beniamino Baresse // Italia/ 2019 / 94′  BILETE 
Beware of a Holy Whore
Rainer Werner Fassbinder// Germania de Vest / 1971 / 104′  BILETE 
Celine and Julie Go Boating
Jacques Rivette // Franța / 1974 / 194′  BILETE 
Ticket of No Return
Ulrike Ottinger // Germania de Vest / 1979 / 108′  BILETE 
Jubilee
Derek Jarman // Marea Britanie // 1974 / 106′  BILETE