Fratele mai mare – din 24 septembrie în cinematografe

Luna Film anunță că în data de 24 septembrie va avea loc premiera în cinematografe a filmului FRATELE MAI MARE, o coproducție Bosnia&Herzegovina, Croația, România, Slovenia, Muntenegru  regizată de Ines Tanović.  și co-produs de Luna Film. În rolul principal este actorul Dino Bajrovic,  alături de care îi putem vedea pe Snezana Bogdanovic și Uliks Fehmiu, printre alții.

Sinopsis:
Fiul adoptat, Arman (18 ani), are o personalitate instabilă și nu îşi poate găsi liniştea în căutarea propriei identități. Părinții și fratele său mai mic, Dado (14 ani), care s-a născut după adopția lui Arman, suferă din cauza neliniștii fratelui mai mare și a energiei enorme pe care o risipeşte în diverse feluri. Arman chiuleşte, ia droguri, deturnează un tramvai, şi chiar se îndrăgostește de Milica, o fată sârbă din Sarajevo de Est. Între timp, Dado, din dorința de a fi validat de ceilalți și din nevoia de a fi la fel de popular ca fratele său mai mare, este din ce în ce mai atras într-un cerc periculos.

Fiind o mamă a doi adolescenți, mi-am dorit să fac un film inspirat de experiența mea personală de a crește copii în ziua de azi. Ca autor, sunt intrigată de povești despre creșterea copiilor, cât și despre ce înseamnă să crești ca și copil al unei familii care trăiește la oraș. Ceea ce mă interesează cel mai mult în acest sistem familial este faptul că mai toți membrii familiei se străduiesc din greu – cum știu ei mai bine – să facă în așa fel ca lucrurile să meargă bine și că intențiile fiecăruia sunt în mare parte bune, dar de multe ori se întâmplă ca rezultatele să fie dezamăgitoare. Dinamica relațiilor dintre părinți, dintre copii și dintre părinți și copii este ceea ce face această poveste să reflecte în mare măsură viața reală.”, a declarat Ines Tanović, regizoarea filmului.

Ines Tanović s-a născut și a crescut in Sarajevo, unde a studiat dramaturgia înainte de a se aventura în scenaristica și regie. A scris și a regizat o serie de filme scurte și documentare, cele mai notabile fiind filmul ei de debut aclamat de critici „Our Everyday Life” (2015 – Montreal World Film Festival, Cairo IFF, Sydney IFF, Palm Springs, Chicago IFF, etc), si The Son (Fratele mai mare) care a deschis Festivalul de film de la Sarajevo, continuandu-si traseul festivalier cu Festivalul International de Film de la Busan, Goteborg, Cottbus, See Cinema Fest Los Angeles.

FRATELE MAI MARE este distribuit în cinematografele din România de Luna Film, începând din 24 septembrie 2021.
Cu sprijinul: Centrului National al Cinematografiei din Romania
Parteneri media: Ziarul Metropolis, Cinemap, Zile și nopți, Liternet, Cinesquare