Film în Sat, cel mai mare festival de artă din mediul rural, ajunge la Murighiol (Tulcea)!

Proiecții de filme, ateliere și concerte în aer liber au loc în perioada 13-15 octombrie pe stadionul din Murighiol, la festivalul Film în Sat!

 După succesul înregistrat în această vară la Peștișani, în Gorj, și la Cernătești, în Dolj, unde a adunat mii de spectatori, festivalul de Artă „Film în Sat”, cel mai mare eveniment cultural din mediul rural, ajunge pentru prima dată în comuna Murighiol (Tulcea), în perioada 13-15 octombrie.

Programul festivalului organizat de Asociația Culturală „CUZIN TOMA – Dacă eu pot, poți și tu” include filme românești, concerte și ateliere, toate cu intrare liberă. Evenimentul are loc pe stadionul din Murighiol.

Film în Sat oferă participanților oportunitatea de a întâlni actori și regizori, artiști plastici și muzicieni și contribuie la dezvoltarea creativității tinerilor și adulților din mediul rural prin artă. Deschiderea evenimentului va avea loc vineri, 13 octombrie, de la ora 18:00, pe stadionul din Murighiol, iar în programul serii se regăsește scurtmetrajul „La marginea zilei”, care va rula în prezența actriței Andreea Grămoșteanu, precum și filmul de lungmetraj „Ghinionistul” (r. Iura Luncașu), cu Vlad Logigan, Sânziana Tarța și Gheorghe Visu în rolurile principale.

Sâmbătă, pe 14 octombrie, iubitorii de muzică au parte de două concerte: de la ora 17:00, concert Marius Matache, iar de la 19:00, concert Mihai Mărgineanu, alături de trupa sa.

„Libertate”, noul film al regizorului Tudor Giurgiu, inspirat din fapte reale, petrecute la Sibiu, în timpul Revoluției din 1989, va rula de la ora 20:00 în prezența unor membri ai echipei. Din distribuția filmului fac parte unii dintre cei mai îndrăgiți actori ai momentului: Iulian Postelnicu, Andi Vasluianu, Mirela Oprișor, Andreea Grămoșteanu, Toma Cuzin, Alexandru Papadopol, Alex Bogdan, Marius Manole, Leonid Doni, Alex Calangiu, Ștefan Iancu, Laurențiu Bănescu, Cătălin Herlo, Ionuț Caras.

 

Programul Film în Sat include și o serie de ateliere, care se adresează atât copiilor, cât și adolescenților sau adulților, precum cele de desen, chimie, broderie, împletituri locale, dar și lansări de carte sau ateliere și discuții de conștientizare a problemelor de mediu locale și soluții.

 

După prima ediție, care a avut loc la Peștișani (Gorj) și Dolhasca (Suceava) în 2022, la care au participat peste 7000 de persoane, Film în Sat a revenit în 2023 cu o ediție și la Islaz (Teleorman), care a avut loc în luna iunie. A doua ediție Film în Sat de la Peștișani 2023 (1 – 6 august) a înregistrat un număr record de participanți (peste 10000). După evenimentul de la Cernătești (Dolj, 25-27 august ), festivalul ajunge la Murighiol (Tulcea, 13-15 octombrie)

Programul complet al ediției 2023 de la Murighiol (Tulcea) va fi afișat în perioada următoare pe site-ul festivalului.

***

Detalii pe Facebook, Instagram și YouTube.

***

  • Organizator: Asociația Culturală „CUZIN TOMA – Dacă eu pot, poți și tu”
  • Proiect finanțat de Ministerul Culturii, Primăria Murighiol, Consiliul Local Murighiol
  • Sponsor principal: Titan Machinery
  • Parteneri: Fundația Fan Courier, Iuliana Stanciu – designer vestimentar, Wiseroom
  • Partener media principal: KISS FM
  • Parteneri media: Cărturești, Cinefan.ro, Urban, Voyo, BookHub, Green Report, All about Romanian Cinema