Cum se doinește în 2015 vezi doar la Balkanik Festival

Pentru că anul ăsta la Balkanik Festival o să fie prezentat un spectacol special ce va aduce laolaltă artiști din România, Iran și Spania alături de doina tradițională, vreau musai să merg, să văd și mai ales să ascult. Dacă vreți să auziți sunetele uitate ale Doinei din Maramureș redescoperite și reinterpretate cu instrumente din alte culturi, veniți la „Doina Revival” – un spectacol unic, oferit de Maria Casandra Hauși și iranianul Mehdi Aminian (voce, ney, sitar), inițiatorul proiectului muzical Roots Revival Romania, Marti Hosta – percuție (Spania), Iosua Galev – clape, pian (România),  Zabih Vahid – kamancheh (Iran), alături de alți invitați, „reușind să armonizeze doina cu percuția și instrumente tradiționale iraniene”.

“Doina, cu adevărat este născută din suferința omului, însă frumusețea sa melodică dezvăluie un cântec de învingere a stării de tristețe, este un act de credință nestavilită, este un triumf al Binelui” spune Maria Casandra Hauși.

CE MAI VEZI LA BALKANIK FESTIVAL 2015 11 – 13 septembrie, la Grădina Uranus și The Ark din București)

Fanfare Ciocărlia (Romania)
Roots Revival  Romania (cu Maria Casandra Hauși & Mehdi Aminian w. Guests)
Shantel & Bucovina Club Orkestar (Germania)
Kocani Orkestra (Macedonia)
Ivo Papasov & His Wedding Band (Bulgaria)
Kalyi Jag (Ungaria)
Lemon Bucket Orkestra (Canada)
Amsterdam Klezmer Band (Olanda)

Abonamentele la preț redus – 85 lei (valabile pentru 3 zile) sunt disponibile până pe 10 septembrie pe eventbook.ro și în rețeaua EVENTIM.

Ca de obicei, merg cu fetele la Balkanik, să dansăm cât putem, să povestim ca pe vremuri și să dedulcim la ciocolată de casă ori must (că nu le combinăm niciodată) 🙂

 

SEE YOU THERE!