Concert REGAL la Sala Radio pe 10 mai

În continuarea unei tradiții stabilite de mulți ani, în luna mai ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO propune la Sala Radio un eveniment de înaltă ținută: CONCERTUL REGAL, ce marchează sărbătoarea regalităţii în România. Evenimentul se bucură de fiecare dată de prezența unor membri ai Casei Regale.

Vineri, 10 mai 2024 (de la 19.00), celebrul violonist REMUS AZOIȚEI, stabilit la Londra, va sosi la București pentru a interpreta BRUCHConcertul nr. 1 pentru vioară și orchestră. După ce în 1995 a absolvit Conservatorul din Bucureşti, a obținut o bursă de studii la renumita Juilliard School din New York. A concertat în săli prestigioase precum Carnegie Hall – New York, Concertgebouw Amsterdam, Salle Cortot – Paris, Konzerthaus – Berlin, Teatro La Fenice – Veneţia ș.a. În 2005, a fost decorat de către președintele României cu titlul de Ofiţer al Ordinului Meritul Cultural, iar în mai 2013 Regele României Mihai I l-a numit ofițer al ordinului „Coroana României”. Remus Azoiţei cântă pe o vioară de patrimoniu universal Gagliano, creată în 1740.

Evenimentul se va derula sub bagheta dirijorului NICOLAE MOLDOVEANU. Seara se va deschide, în mod tradițional, cu Imnul Regal (E. HÜBSCH) și se va încheia cu RAHMANINOVDansuri simfonice.

Biletele sunt disponibile în sistem online pe www.bilete.ro și în Rețeaua Bilete.ro. Toate biletele cumpărate anterior datei de 7 mai 2024 (prin platformele entertix și myticket) rămân valabile. Biletele se pot achiziționa și de la casa de bilete a Sălii Radio (tel. 021 314.68.00). Pentru programul casei de bilete, vă rugăm să consultați site-ul oficial www.orchestreradio.ro – secțiunea Bilete.