Comediile românești „Cuscrii”, „America venim!” și „Despre oameni și melci” la FILM 4 FUN

Comediile românești „Cuscrii”, „America venim!” și „Despre oameni și melci” rulează la festivalul FILM 4 FUN, aflat la cea-a de-a  VII-a ediție, care va avea loc în perioada 31 iulie – 2 august la Sinaia, în Casino şi în Parcul Dimitrie Ghica. Pe lângă filme, participanții pot urmări și o serie de spectacole de teatru – printre care „Conu Leonida față cu reacțiunea” în regia Bogdanei Darie, cu Cristian Crețu, Andrei Ciopec și Cozmin Dinu și spectacolul de marionete pentru copii „Cei trei purceluși”, prezentat de compania de teatru Hai-Hui. Prezentatoarea festivalului este Manuela Hărăbor. Artistul ce primește în acest an TROFEUL festivalului este actrița Rodica Popescu Bitănescu. Vor participa invitaţi speciali precum Florin Zamfirescu, Magda Catone, Alexandru Bindea, Sandu Gruia, Gabriel Spahiu, Ruxandra Enescu, Bianca Brad, Oana Sârbu, Viorel Păunescu și mulți alții.
Organizatorii au propus anul acesta și un concurs de scurtmetraje realizate cu telefonul mobil. Durata maximă a filmelor este de 3 minute, iar tema abordată în acest an este „Sinaia – the best place to spend your summer”.

„Într-o lume plina de conflicte, noi am ales să ne amuzăm. Am ales pentru cele 3 zile la Sinaia filme de comedie care au rulat în cinematografele din România și care au avut succes la public. “Cuscrii”, “America venim!” și “Despre oameni și melci” sunt trei filme românești care conving publicul și îl apropie de sala de cinema. De asemenea, am ales o serie de scurtmetraje precum „Mâine, Bach”, primul film 3D din România – „Dopul scuză mijloacele”, „Brigada Neagră” sau „De ce au dispărut dinozaurii?”, filme pe care spectatorii din Sinaia ar trebui să le vadă”, spune Laura Baron, președintele festivalului Film 4 Fun.

FILM 4 FUN este organizat de Fundația CINEREMEMBER în parteneriat cu Primăria Sinaia.