Cine-concerte originale TIFF: S-a furat o bombă de Ion Popescu-Gopo & Căruța Fantomă de Victor Sjöström

Proiecțiile Căruța fantomă (r. Victor Sjöström, Suedia, 1921) și S-a furat o bombă  (r. Ion Popescu-Gopo, România, 1962) pe muzica originală creată de artiști islandezi și locali completează seria cine-concertelor programate la TIFF.22.

Biletele pentru cine-concerte și abonamentele TIFF 2023 au fost puse în vânzare online – https://tiff.eventbook.ro/

S-a furat o bombă este un excelent exemplu al versatilității lui Ion Popescu-Gopo; o comedie burlescă, un film de spionaj, o creație științifico-politică, care se bazează pe farsă, satiră și suprarealism pentru a deconstrui thrillerul de spionaj și pentru a oferi un mesaj pacifist. Filmul va fi putea fi vizionat atât în forma lui originală, cât și cu o coloană sonoră nouă creată special pentru acest eveniment de compozitorul Alexei Țurcan și interpretată live de artiști din Cluj-Napoca, parte din Romanian Film Orchestra, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare. Evenimentul va avea loc în 17 iunie, de la ora 18:30, la Casa de Cultură a Studenților.

Cine-concertul Căruța fantomă este o producție originală a festivalului, care l-a invitat pe artistul islandez Barði Jóhannsson să compună și interpreteze, împreună cu trioul feminin post-punk Kælan Mikla, o partitură nouă pentru acest clasic al cinematografiei mondiale, votat drept cel mai bun film suedez al tuturor timpurilor de FLM (principala revistă de cinema din Suedia). Căruța fantomă are o importanță aparte în istoria filmului datorită inovațiilor sale artistice și influenței majore asupra unor regizori precum Ingmar Bergman și Stanley Kubrick. Evenimentul va avea loc în 16 iunie, de la ora 21.30, la Biserica Evanghelică-Luterană. Detalii – aici.