„Chapter Two” – o nouă premieră prezentată de Asociația Sirius Art și găzduită de unteatru

Asociația Sirius Art prezintă premiera spectacolului „Chapter Two” de Neil Simon, în regia lui Vlad Trifaș, pe 11 și 12 septembrie, de la ora 19:00, la unteatru. Din distribuție fac parte actorii Șerban Gomoi, Ela Prodan, Dana Marineci, Cosmin Teodor Pană.

Luna septembrie reunește spectatorii în sala de spectacol. Asociația Sirius Art aduce în atenția publicului un text semi-autobiografic al unuia dintre cei mai apreciați dramaturgi contemporani: „Chapter Two” de Neil Simon.

Piesa surprinde povestea scriitorului George Schneider, rămas văduv recent, care încearcă să depășească momentul dificil al pierderii soției și să se îndrăgostească din nou. Drumul către căutarea fericirii începe odată cu apariția lui Jennie Malone, însă se va dovedi unul extrem de anevoios pentru acești îndrăgostiți nu atât de tineri.

*

„Chapter Two” a avut premiera pe Broadway în 1977 și a obținut patru nominalizări la Premiul Tony din 1978. Regizorul Vlad Trifaș semnează regia spectacolului prezentat de Asociația Sirius Art în premieră și găzduit de unteatru.

Regizor și antreprenor, Vlad Trifaș este absolvent de Actorie la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București. A urmat cursurile de Regie din cadrul Universității de Arte din Târgu-Mureș și a fost asistent universitar în cadrul UNATC, la clasa prof. conf.univ.dr. Paul Chiribuță, unde a explorat diferite tehnici de actorie alături de studenți. Activitatea sa ca actor este completată de numeroase proiecte regizorale în țară și în străinătate.

Neil Simon a scris peste 40 de piese de teatru, multe dintre ele ecranizate, și a fost nominalizat de 17 ori la Premiile Tony, fiind considerat cel mai de success dramaturg american din istorie.

***

Primele două reprezentații se vor juca pe 11 și 12 septembrie, de la ora 19:00, în sala teatrului unteatru. Din distribuția spectacolului fac parte actorii Șerban Gomoi, Ela Prodan, Dana Marineci și Cosmin Teodor Pană.

Rezervările se pot face la adresa de email rezervari@unteatru.ro.

*

Proiect finanțat din fonduri nerambursabile de la bugetul local al Sectorului 5 al Municipiului București prin Legea 350/2005 prin Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache”.

Înființată în 2019, Asociația Sirius Art are drept scop dezvoltarea și promovarea artelor spectacolului și a industriilor creative, încurajând astfel munca noilor generații de regizori, actori, scenografi, coregrafi, dramaturgi, antreprenori culturali sau a profesioniștilor din domeniul cinematografiei ori a muzicii de teatru și film, atât la nivel local și național, cât și peste hotare.

*

Mai multe informații pe pagina de Facebook a Asociației Sirius Art.

Link eveniment aici.