Cămașa albă de vacanță revine – Made in Palmradise & Nouveau réalisme

Cămașa albă de vacanță, lansată în vara lui 2016, revine în aceeași echipă: Alina Rachieru (@pineberryshirts), Marina Moldovan, (@skin_deep_things) și @noemimeilman.

Cele două modele de anul acesta sunt:

Cămașa albă cu buzunar și imprimeu cu palmieri pe spate, “Made in Palmradise”. Palmierii au fost fotografiați de Noemi la plaja publică din orașul Akko, aflat în nordul Israelului, în vara lui 2022. Fotografia a fost prelucrată de Marina Moldovan, care a creat și copy-ul imaginii.

Cămașa “Nouveau réalisme” este un omagiu adus mișcării artistice ce a luat naștere în anul 1960, la Nissa, varianta franceză a pop-art-ului american. A fost ales scrisul cu albastrul Yves Klein pe guler.

Artista Niki de Saint Phalle și cineasta Agnès Varda au fost sursele de inspirație ale cămășii. Amândouă au abordat tematici sociale în arta lor și au militat pentru drepturile femeilor.

În secolul 21, noul realism coexistă cu suprarealismul. Trăim în plină eră a tehnologiei, în care Siri devine indispensabilă și AI este din ce în ce mai prezentă. Dacă în anii ’60 ai secolului trecut omenirea încă își pansa rănile după cel de-al doilea război mondial trăind într-un “razboi rece”, în prezent suntem conștienți de toate conflictele care se petrec de multe ori foarte aproape de noi, datorită multitudinii de canale media clasice & social media. Suntem într-un nou realism istoric, în care doar arta, muzica, filmul, dansul rămân reperele umane de care avem nevoie ca să mergem mai departe, într-o reziliență pe care o învățăm zi de zi.

Această cămașă este un îndemn să conștientizăm realitatea și să facem fiecare dintre noi ce ne stă în putere ca să schimbăm ceva în această lume.

Grafica ambelor cămăși este semnată de Marina Moldovan.

Protagoniști:

Cămașa “Made in Palmradise”: @diana_marasoiu & @florin.gif (Florin Ioanițescu), care au fost protagoniștii primei cămăși albe de vacanță (din 2016).

Fotograf: @simonapandele
Make up:  @oanabusuioc
Fotografiile au fost realízate la @flying_fox_secret_garden.

Cămașa Nouveau réalisme: @ioanaulmeanu & @adevaratul_robert, activiști pentru drepturi egale și tematici sociale.
Fotografiile au fost făcute cu telefonul, pe străzile din București.

Cămășile pot fi achiziționate exclusiv de pe https://www.pineberry.ro/camasa-alba-de-vacanta/

Prețul unei cămăși este de 190 de lei.