„C.D. Rosenthal. Un artist în vremea revoluției” – din 24 septembrie la MNAR

Din 24 septembrie sunteți așteptați la expoziția aniversară „Constantin Daniel Rosenthal. Un artist în vremea revoluției”, ocazionată de împlinirea a 200 de ani de la nașterea celui care ne-a dăruit lucrările emblematice „România Revoluționară” și „România rupându-și cătușele pe Câmpia Libertății”.

Expoziția, care va avea loc în Sălile Kretzulescu ale MNAR, reunește 24 de lucrări aflate în patrimoniul muzeului, la care se adaugă 7 portrete sosite de la muzee din București și din țară, precum și dintr-o colecție particulară.

Poveștile statuilor din Curtea de Onoare – traseu pentru familii

Artiști faimoși și opere de artă importante găsim în toate galeriile muzeului. Vă invităm la o plimbare în Curtea de Onoare pentru a descoperi statuile care ne întâmpină înainte de a păși în muzeu. Oare câte opere descoperiți și cine sunt autorii lor?

Unele statui par să stea cuminți la locurile lor de ceva timp, dar e posibil să întâlniți și personaje care par să plece le plimbare. Alegorii, personaje mitologice, dar și oameni importanți vă așteaptă să le aflați poveștile. Pentru a avea o imagine de ansamblu mai amplă, vă invităm ca la final să vizitați și Galeria de Artă Românească Modernă.

TRANSFORMATION.
From Bucharest to Gdansk. From Gdank to Bucharest

Muzeul Național de Artă al României, împreună cu Academia de Arte din Gdansk şi Universitatea Nationala de Arte Bucuresti, prezintă o nouă expoziție temporară, intitulată „TRANSFORMATION. From Bucharest to Gdansk. From Gdank to Bucharest”.

Iniţiată de Academia de Arte din Gdansk, expoziția reunește 46 de lucrări de artă contemporană semnate de artişti români şi polonezi și propune o perspectivă concentrată asupra specificităţii şi identităţii picturii central şi est europene.

Expoziția, inaugurată în data de 20 august 2020, se află la parterul Galeriei Naționale.