AMC difuzează în exclusivitate a 75-a Gală a Premiilor Emmy

Gala decernării premiilor Emmy din acest an, care va onora pentru a 75-a oară cele mai bune producții americane de televiziune în prime-time, va fi transmisă în direct de postul de televiziune AMC. Pe 16 ianuarie, de la ora 2:00, telespectatorii pot urmări în direct evenimentul de gală, versiunea originală, în limbă engleză. Iar în aceeași zi, de la ora 22:00, publicul va putea vedea un rezumat al galei, dublat în limba română. 

Anul acesta, AMC a primit opt nominalizări la Emmy, șapte pentru ultimul sezon al serialului de referință „Better Caul Saul” – inclusiv pentru Cel mai bun serial dramatic, Cel mai bun actor principal într-o dramă (Bob Odenkirk), Cea mai bună actriță în rol secundar într-o dramă (Rhea Seehorn) –, dar și o nominalizare pentru noul sezon al seriei web „Better Caul Saul: Filmmaker Training”. 

AMC va transmite în direct premiile Emmy, unul dintre cele mai prestigioase evenimente din domeniul producției de televiziune, cunoscut și sub numele de ”Oscarurile televiziunii”, în țările din Europa Centrală, inclusiv în Republica Cehă, Slovacia, România, Ungaria, Slovenia, Croația, Serbia și Bulgaria. Cea de-a 75-a ediție a premiilor Emmy va onora programele de televiziune americane difuzate în prime-time între 1 iunie 2022 și 31 mai 2023. Cele mai bune vor fi decise de experții Academiei Americane de Televiziune, care are aproximativ 20.000 de membri. 

Ceremonia din acest an va avea loc la Teatrul Peacock din Los Angeles și va fi prezentată de comediantul Anthony Anderson. Anderson a apărut în “Me, Myself and Irene”, “Scary Movie 3”, “Kangaroo Jack” și a primit anterior șapte nominalizări consecutive la premiile Emmy pentru cel mai bun actor principal într-un serial de comedie, trei nominalizări la Globurile de Aur și trei nominalizări la Critics’ Choice Award pentru rolul său popular din “Black-ish”. „Lăsăm în urmă provocările recente cu care s-a confruntat industria noastră și ne putem întoarce la lucrurile pe care le iubim – să ne îmbrăcăm elegant și să ne onorăm unul pe celălalt. Și nu există un moment festiv mai bun care să aducă comunitatea artiștilor mai aproape, decât acest moment istoric care este a 75-a gală a Premiilor Emmy”, a declarat Anderson, făcând referire la greva recentă a scenariștilor de la Hollywood. „Atunci când FOX m-a rugat să fiu gazda acestui eveniment memorabil, am fost extrem de fericit că Taylor Swift nu e disponibilă să ocupe această poziție, și acum abia aștept să fac parte din cea mai importantă noapte în lumea televiziunii”, a adăugat el. 

PROGRAM: Cea de-a 75-a ediție a Emmy Awards Show și The Emmy Awards Red Carpet Special

  •   2:00 – 3:00 | Evenimentul de pe covorul roșu 
  •   3:00 – 6:00 | Ceremonia de decernare a premiilor Emmy
  • 22:00 – 23:00 | Rezumat editat dublat de 60 de minute

Nominalizări AMC 2023 Emmy (8) 

BETTER CALL SAUL 

  • Cea mai bună editare a imaginii pentru un serial dramatic
  • Actor principal remarcabil într-un serial dramatic
  • Cea mai bună actriță în rol secundar într-un serial dramatic
  • Cel mai bun serial dramatic
  • Cea mai bună mixare de sunet pentru un serial de comedie sau dramă (o oră)
  • Scriere remarcabilă pentru un serial dramatic
  • Scenariu remarcabil pentru un serial dramatic

BETTER CALL SAUL Filmmaker Training
Cea mai bună comedie, dramă sau serial de varietăți de scurt metraj.

Better Call Saul – Season 6 – Episode 607