Alejandro G. Iñárritu, câștigător a cinci premii Oscar, semnează filmul BARDO, False Chronicle of a Handful of Truths – disponibil începând de astăzi pe Netflix

BARDO, este povestea captivantă, spectaculoasă și uluitoare din punct de vedere vizual a experienței intime și emoționante a lui Silverio, un renumit jurnalist și documentarist mexican care trăiește în Los Angeles. După ce primește un prestigios premiu internațional, Silverio se vede nevoit să se întoarcă în țara sa natală, fără să aibă nici cea mai vagă bănuială că această simplă călătorie îl va duce în pragul unei crize existențiale. Amintirile și temerile trecutului își fac loc în prezent, invadându-i cotidianul și lăsându-l consternat și uimit.

Alejandro G. Iñárritu, câștigător a cinci premii Oscar, semnează filmul BARDO, False Chronicle of a Handful of Truths – disponibil începând de astăzi pe Netflix.

Cu emoție și umor copios, Silverio se luptă cu întrebări universale și totodată intime despre identitate, succes, viață și moarte, istoria Mexicului și legătura profundă pe care o are cu soția și copiii lui. Pe scurt, cu tot ceea ce înseamnă să fii om în aceste timpuri cât se poate de bizare.

Actorul mexican Daniel Gimenez Cacho îl întruchipează pe Silverio Gama într-o manieră absolut memorabilă. Filmat cu excepționala cameră de 65 mm de către Darius Khondji (Iubire, Se7en), nominalizat la Oscar, după un scenariu de Iñárritu și Nicolás Giacobone (filmele distinse cu premiul Oscar Omul Pasăre sau Virtutea nesperată a ignoranței și Biutiful), BARDO este primul film al lui Iñárritu filmat în Mexic după succesul internațional din 2000, Iubiri și câini. Scenografia filmului este semnată de scenograful mexican distins cu premiul Oscar Eugenio Caballero (ROMA, Labirintul lui Pan), costumele fiind realizate de Anna Terrazas (The Deuce, ROMA).