Acasă, cel mai premiat documentar de debut românesc al anului, din 15 octombrie, pe HBO GO

Acasă, documentarul regizat de Radu Ciorniciuc, va avea premiera pe HBO GO pe 15 octombrie 2020. Acasă face parte din selecția oficială a Premiilor Academiei de Film Europene (EFA), în secțiunea dedicată documentarelor.

Pe 10 octombrie, Acasă și-a adjudecat trei premii la Festivalul Internațional de Film Documentar ZagrebDox: Big Stamp Award pentru Cel mai bun film în competiția regională, Small Stamp Award pentru Cel mai bun film realizat de un tânăr cineast sub 35 de ani și FIPRESCI Award.
Filmul de debut al lui Radu Ciorniciuc a fost recompensat la începutul acestei luni cu o mențiune specială la Zurich Film Festival, în Elveția. Regizorului Radu Ciorniciuc i-a fost înmânat recent la Koln și Premiul Phoenix, în cadrul Film Festival Cologne.

Pe parcursul acestui an a primit numeroase premii internaționale importante: Premiul Special al Juriului pentru Imagine în competiția World Cinema Documentary la Sundance Film Festival, Marele Premiu la DOK.fest Munchen (VIKTOR Main Competition), Premiul Special al Juriului la Thessaloniki Documentary Festival, Marele Premiu (Golden Horn for the Best Director) la Festivalul Internațional de Film de la Cracovia, Premiul pentru Drepturile Omului la Festivalul de Film de la Sarajevo și Premiul Moral Approach la Festivalul de Film Documentar MakeDox (Macedonia). Distincțiile internaționale îi asigură eligibilitatea în cursa pentru o nominalizare la Oscar, în categoria „Cel mai bun film documentar”.

Documentarul de debut al lui Radu Ciorniciuc, realizat de-a lungul a patru ani, în care acesta a urmărit marea aventură prin care a trecut familia Enache, de la o viață în completă armonie cu natura, la traiul plin de provocări din marea junglă urbană, va putea fi văzut in 15 țări din Europa, pe HBO GO.

Filmul este construit în jurul dramelor unei familii și, păstrând proporțiile, în jurul uneia dintre cele mai mari dileme ale omului modern: să revină la natură, unde viața este liberă, dar plină de lipsuri, fără beneficiile civilizației sau să fie parte dintr-o societate care le oferă oportunitatea unei vieți confortabile doar celor dispuși să îmbrățișeze presiunile și compromisurile care vin la pachet cu definiția general acceptată a civilizației.”, spune regizorul Radu Ciorniciuc.

Filmul „Acasă” circulă în continuare în festivaluri internaționale. Premiera în cinema a avut loc pe 18 septembrie, precedată de o avanpremieră specială în Parcul Natural Văcărești.

Acasă_f
📷 Miluta Flueras ↠ http://fb.com/miluta7

Nu ratați premiera din 15 octombrie, pe HBO GO!