10 actori faini și gay. Poate nu știați de ei :)

Vă tot aud cu radarul gay în sus și-n jos prin seriale și filme, așa că poftim subiect de văzut cu ochii și comentat cu ah, oh, vai, știam sau serioooos? Dar pe un ton bucuros 🙂 Sunt 10 actori faini și gay. Sunt celebri pentru roluri straight. Nu i-am pus pe Sir Ian Mackellen, Richard Chamberlain, Stephen Fry și George Takei, că-s mai în vârstă decât ei și sunt cunoscuți pentru orientarea și lupta lor. N-o să-i găsiți aici nici pe Jim Parsons („The Big Bang Theory”), Neil Patrick Harris („How I Met Your Mother”), Alan Cumming (Joe Therrian din „The Anniversary Party”) sau Denis O’Hare („American Horror Story”, „True Blood”), că ar fi redundant și nu-mi place să vă insult inteligența, pe bune, de ei știați sigur.
Și nu i-am pus nici pe Anthony Perkins din Psycho, Montgomery Clift sau pe Cary Grant în fruntea topului, să vă apuce apoplexia. Las aici un in-memoriam Cary Grant care s-a iubit 12 ani cu un alt frumos, Randolph Scott, cunoscut fanilor  western.

Cary-Grant

Și mai ales un in-memoriam Rock Hudson, primul star ucis de SIDA. Pentru o listă  cu actori gay care nu mai sunt printre noi –  un click aici.

ROCK HUDSON

Așadar, mai departe cu admirație maximă pentru:

10. Victor Garber. Chiar credea că știe toată lumea că e gay. Deși el jucase prin telenovele și filme numai figuri paterne și câteva personaje negative. În Self/less e tot tată. Dar dacă ai văzut serialul „Web Therapy” (în care personajul său dezvăluie la vârsta a doua că nu mai poate continua o căsnicie ratată fiindcă oricum e gay) poți face ușor legătura cu declarațiile lui din 2013 când a zis lumii ce și cum preferă. Locuiește de o grămadă de timp cu iubitul lui, Ranier Andreesen.
Victor-Garber

9. David Hyde Pierce („ Frasier”, „The Good Wife”, „Wet Hot American Summer”) n-a vorbit prea des despre faptul că-i gay și nici n-a atras atenția în vreun fel. Are 56 de ani, locuiește în Los Angeles cu iubitul lui Brian Hargrove și cățeii lor Maude și Mabel. Și despre John Mahoney, Martin Crane în „Frasier” se spune că-i gay, dar el n-a comentat nimic despre asta cât să citim și noi pe îndelete.
showbiz-guys-and-dolls-after-party-david-hyde-pierce

8. Rupert Everett („Bonston legal”, „The Other Wife”, „St Trinian”, „Rosamunde Pilcher”, „My Best Friend’s Wedding”,  „The Next Best Thing”, „Shrek”, „The Importance of Being Ernest”) are 56 de ani și face parte din categoria celor care susțin că actorii n-ar trebui să-și expună orientarea sexuală, pentru a-și vedea de treabă și a primi mai multe roluri bune, indiferent dacă sunt straight sau gay. Dar are puseuri de inteligență când participă la campanii și dă interviuri bune.

Rupert-Everett.img_assist_custom

7. Despre Zachary Quinto chiar n-ar trebui să fie o noutate. Dimpotrivă. Poate ați negat-o în ultimii 4-5 ani 🙂
Și-a dezvăluit cu seninătatea orientarea sexuală în timpul serialului HEROES unde juca rolul personajului Sylar, a avut parte de sprijinul lui Takei și al lui Leonard Nemoy pentru rolul Spock din  Star Trek și al întregii comunități pentru acțiunile sale.
Dacă te uiți, însă, la THE SLAP sau la „American Horror Story: Asylum” și-l vezi pentru prima oară, nu te prinzi nicio secundă, este absolut fantastic.

Zachary-Quinto

Are o relație fericită cu un tip super arătos, Miles McMillan, model pentru Alexander McQueen, Yohji Yamamoto, Karl Lagerfeld și multe branduri de top.

miles

7. Jonathan Groff din Looking și Glee e super prieten cu Lea Michele și Kristin Chenoweth. Poate nu știai că a fost iubitul lui Zachary Quinto vreun an (până prin primăvara lui 2013). A spus prima dată public că-i gay la 23 de ani. Acum are 30.

A rămas în relații bune cu Quinto care-a venit recent să-l vadă pe Broadway în „Hamilton”.

Jonathan-Groff

6. T.R. Knight („Grey’s Anatomy”, „The Good Wife”) s-a căsătorit prin 2013 cu iubitul lui, Patrick Leahy, și speră că „faptul că-i gay nu-i cel mai interesant lucru” de spus despre el. Așa că-i bine de amintit că rupe norma pe Broadway.

NEW YORK, NY - OCTOBER 13: T.R. Knight and boyfriend Patrick attend the "Who's Afraid Of Virginia Woolf?" Broadway Opening Night at The Booth Theatre on October 13, 2012 in New York City. (Photo by Bruce Glikas/FilmMagic)
(Photo by Bruce Glikas/FilmMagic)

5. Russell Tovey („Being Human”, „Mike the Knight”, „Him and Her”, „The Job Lot”, „Banished”, „Looking”) are aproape 34 de ani și o mulțime de roluri straight pe care spune că le-a făcut pentru că sunt mai apropiate de felul în care se manifestă, fiindcă nu e un tip colorat și flamboaiant. E unul din fericiții care atunci când le-a spus părinților că e gay (pe la 18 ani) a avut parte de sprijin și de prieteni faini.russel

4. Guillermo Diaz („Weeds”, „Scandal”). Numele lui în conversațiile despre actori gay cade ca un trăznet. Omul a jucat o mulțime de personaje straight cu veleități criminale încât lumea-l crede un model mega macho și dur. E un băiat muncitor din Puerto Rico, fericit că a putut trăi liniștit fără controverse în SUA și care spune că experiența adolescenței în care și-a ascuns orientarea sexuală l-a ajutat să devină un actor mai bun.

guillermo-diaz-scandal

În emisiunea lui Ellen a spus că e cel mai mare fan Madonna și are chipul ei tatuat pe braț.

3. Wentworth Miller a făcut furori în „Prison Break” și mai nou în „The Flash”. În viața lui reală nu evadează din închisori și nici nu face pe super eroul. În 2013 a aflat și Rusia că-i gay, când a respins invitația de-a participa la festivalul de film de la St. Petersburg. Are 43 de ani și un tip mega discret. Umblă vorbă că ar fi avut sau are o relație on and off cu actorul Luke Macfarlane („Killjoys”).

wentworth-miller-photos-5

2. Matt Dallas din „Kyle XY”, un serial care m-a enervat teribil pentru prostia în care s-a scăldat. Dar el e frumușel, talentat și foarte plăcut. E însurat cu cântărețul și producătorul Blue Hamilton din luna iulie.

Matt-Dallas-682x1024

matt-dallas-blue-hamilton

1. Matt Bomer e considerat unul din cei mai sexy actori de televiziune și face un rol bun în „White Collar”.
Are 38 de ani și 3 copii cu soțul lui, publicistul Simon Halls (50 de ani).
Ar fi putut fi „Superman”, că a fost vizat după audiția din 2004, dar i-a luat Brandon Routh fața în cele din urmă 🙂

©BAUER-GRIFFIN.COM On the set of 'White Collar' Picture shows: Matthew Bomer NON-EXCLUSIVE    August 16, 2010 Job: 100817P1    New York, New York www.bauergriffin.com www.bauergriffinonline.com
©BAUER-GRIFFIN.COM
bomer-halls
Photo Credit: Andrew H. Walker/Getty Images

Pentru încântare și diversitate, să n-avem discuții legate de look, vârstă și popularitate, iaca și alți domni faini care au mai zis una – alta despre ei ca gay în ultimii ani:

Kristian Nairn (Dj-ul devenit cunoscut ca actor pentru rolul Hodor din „Urzeala tronurilor”)
kristian nairn
Sean Hayes („Will & Grace”, „The Millers”, „Sean Saves the World”)

Sean P. Hayes Press Junket for "Will & Grace" October 2002 * NO ITALY * NO SKIN MAGS * NO TABS* © Armando Gallo / Retna Ltd.

© Armando Gallo / Retna Ltd.

Care face aici lipsync împreună cu soțul pe o piesă de-a lui Iggy Azalea

Dan Bucatinsky („Web Therapy”, „Marry Me”, „The Comeback”) e căsătorit cu scenaristul Don Roos și au împreună doi copii.
DanBucatinskyAndDonRoos3

Cheyenne Jackson și Jason Landau s-au cunoscut la dezintoxicare și s-au căsătorit în 2014. Le merge bine 🙂
landau-jackson

Luke Evans („Dracula Untold”, „Fast & Furious”) s-a tot afișat cu superbul Jon Kortajarena. Poate s-o destupa curând lumea la minte și la suflet și o zice și el de-o avea ceva pe suflet despre eroi și „stigmatul gay”. Că prea se abține și mă enervează asta 🙂

luke evans

Sunt frumoși, deștepti, talentați și deseori supuși comentariilor care nu ne fac deloc cinste ca rasă umană. Unii îi consideră doar „exotici” și se miră enorm că nu sunt stereotipici și caricaturali. Alții îi privesc cu respect. Idealul? Să-i aplaudăm așa cum sunt și să nu ne mai combinăm în topuri și clase doar pentru a atrage atenția când avem de comunicat un mesaj de armonie.

Despre actorii care-s gay și n-or zice publiciștii decât în biografiile lor de după moarte n-avem ce povesti public. Doar să-i rugăm pe cei care simt că pot suporta presiunea celebrității și băgăciunea media (sau o pot specula) ori potențiala scădere a încasărilor din blockbustere să spună „că-i ok să fii gay”, nu de alta, dar șirul de monstruozități pe care le tot auzim în ultima vreme (nu doar în România) ar putea să se domolească și cu un pic de ajutor fericit de prin lumea asta.