Ziua Internațională a Fotografiei la Rockers Vinyl Coffee Shop

0
26
views

Ziua Internațională a Fotografiei  este marcată în București, joi, 16 august, începând cu ora 19.00, prin expoziția comună a 6 fotografi din Jamaica, America, India, China, Taiwan și România. Artiștii fac parte din grupul The United Nations Photo Group. Evenimentul se va desfășura la Rockers Vinyl Coffee Shop pe strada Fluierului 33.

Expoziția cuprinde lucrări unicat obținute prin procedee tradiționale dar și prin metode neconvenționale, cum ar fi expunerea imaginii pe emulsie lichidă sau transfer de pe film polaroid pe hârtie. Parte din această expoziție, va fi și proiecția foto a artistei Ally Legato din California, care abordează concepte și sentimente privind viața în toată complexitatea și modernitatea sa.

YinChen, stabilită în San Francisco, este un povestitor al conceptului de frumusețe, capturând lumea în esența sa prin intermediului fotografiei. Este câștigătoare a numeroase premii în domeniu, însă cel mai important este PDN World in Focus – Photo Essay and Rangefinder’s Seeing the Light, organizat de cea mai mare publicație foto din USA.

Kushal Kapoor, originar din India, este familiar cu aparatul de fotografiat încă de la vârsta de 10 ani, pe când era elev. El a fost recompensat cu premiul național al fotografiei la ediția a 12a a Premiilor din Fotografie din India. A urmat cursurile Academiei de Artă din San Francisco, ceea ce l-a ajutat să câștige numeroase premii în USA, Rusia, Grecia și India.

Demetrius Philp, născut în Jamaica, este un fotograf pasionat în a lucra cu oamenii, atât în studio cât și în afara lui. Absolvent al Academiei de Artă din San Francisco, lucrările sale se axează pe portrete, fiind foarte atent la detalii și dornic să livreze calitate și să schimbe viziuni printre clienții săi.

Xiong Xiaojie, din China, își dorește să exprime în fotografie sentimentele oamenilor, atât de mascate în lumea modernă, grabită, în care s-a pierdut esența lucrurilor, iar emoțiile sunt de multe ori ascunse. Absolvent al Academiei de Artă din San Francisco, a participat la diverse expoziții și a câștigat premii în fotografie în China și USA.

Horia Manolache și-a descoperit de mic pasiunea pentru fotografie, însa abia în facultate și-a dat seama că pasiunea sa vrea să o transforme în carieră. Pe când era masterand al Academiei de Artă din San Francisco, a câștigat cel mai important premiu al existenței sale, primul loc în cadrul International Photography Awards – Editorial/Personality. Apoi au urmat recunoașteri ale lucrărilor sale prin participarea la Bienala de la Florența, Galeria Rayko, Galeria Alchemia, dar și la muzee din San Francisco și Thailanda. Rezultatele muncii sale au prins rapid notorietate, mai ales prin intermediul proiectului Prinț și cerșetor și a început să colaboreze cu publicații precum Huffington Post, Rangefinder Magazine, Forbes Up, Forbes Life, Lenscratch, Lensculture, RedBull, Diyphotography, Elle Decor, Bored Panda, The Optimist, Petapixel.

Ally Legato este un regizor și fotograf stabilit în California care reușește să transpună experiențele emoționale în plan fizic prin intermediul personajelor sale, redate în fotografie și film.

Rockers Vinyl Coffee Shop este primul vinyl coffee shop din București care aduce împreună pasiunea pentru muzică și viniluri, dragostea pentru mâncare autentică și pofta de viață, într-un spațiu creativ unde găsești inspirația, pacea și bucuria de a face ceea ce îți place.