Unde să NU îți faci un selfie. 10 imagini dintr-o campanie rusească

Site-ul Ministerului Afacerilor Interne din Rusia (un exemplu de urmat și de noi, pe bune*) susține un proiect foarte util: SAFE SELFIE – adică îți arată în câteva imagini (prezentate în conferințe, evenimente în școli și reclame în social media) Unde să NU îți faci un selfie. Dacă ai sub 20 de ani (chiar NU vreau să îmi imaginez că ai peste 20 de ani, te dai matur și te sui pe stâlpi să îți faci poze) și nu ne crezi pe noi ăștia mai în vârstă și mai plictisitori când povestim despre importanța siguranței personale (adică să știi unde te afli și ce ți se poate întâmpla, să fii PREZENT și ÎN SIGURANȚĂ, nu doar SIGUR PE TINE), aruncă un ochi peste avertismentele rușilor. Le-au murit și lor sub ochi tineri care-și făceau selfie-uri în locuri și momente nepotrivite. Așa că au pregătit o aplicație pe care-o găsiți aici și mesaje pe înțelesul celor activi în social media (VEZI PDF AICI)

2stranica

1strnasait

Să le luăm pe rând:

1. Să NU-ți faci selfie dacă nu ți-ai luat toate măsurile de siguranță. Adică ești TREAZ și știi exact unde te afli și că e ok să te tragi în poză.

selfie-03-600

2. Să nu-ți faci un selfie cu arma în mână. Chiar dacă ești un rusnac pur-sânge apărătoriu de țară și degrabă wannabe vărsătoriu de sânge american sau asociat NATO în general 🙂

selfie-02-600

3. Să nu te sui pe casă și în general pe orice clădire să îți faci un selfie și mai ales să nu te ții de nicio antenă, că-s de pe vremea când aveam câte un tezaur și noi și ei sau cel puțin de pe vremea când avea maică-ta (sau bunică-ta) coșuri și purta ciorapi de nailon la minijup și sandale.

selfie-10-600

4. Să nu îți faci selfie pe autostradă și în general pe nicio stradă. Mai ales când vezi că vin mașini. Dacă ești în Rusia, chiar o să te spulbere. Tu n-ai văzut nimic de pe Liveleak  până acum?selfie-09-600

5. Să nu-ți faci selfie în picioare în barcă  sau când te dai în bărci în general 🙂

selfie-05-600

6. Să nu-ți faci selfie în fața trenului, urcându-te pe locomotivă sau pe trepte, că e nasol!

selfie-06-600

7. Să nu-ți faci selfie în fața tramvaiului sau a metroului, nici în stație, nici pe șine, nu se știe niciodată cum și dacă frânează și te ia pe sus.

selfie-07-600

8. Să nu-ți faci selfie pe schele. Niciun fel de schele. Pe niciun pod. Pe niciun stâlp, mai ales electrificat. Folosește-ți creierul!!!

selfie-08-600

9. Să nu îți faci selfie pe scări. Mai ales dacă ești mai beat(ă) decât Delia în noul ei videoclip sau pe tocuri.

4Din6HwD00-800x600

10. Să nu îți faci selfie urcând pe munte. Nici măcar dacă-i unul mic. Mai ales dacă ești mai puțin antrenat(ă) în hiking decât e Kim Kardashian la îmbrăcat haine largi. Nu-ți face selfie-uri urcând prin zone unde vezi că-s alunecări de teren. Când urci, o faci cu ruscacul în spate și maxim o sticlă de apă în mână, nu să-ți faci selfie cu tefonul, bro! Dacă o vezi pe net la alții, înseamnă că ăia sunt a) profesioniști în gașcă b) idioți care au mai puține informații decât tine.
2WT06vjnlH-800x600

Uite și o avertizare VIDEO

Site-ul MAI e la fel de albastru, mai curat decât anul trecut, mai puțin arborescent și buruienos, și mult mai aerisit, tot n-are favicon, dar ce mă enervează ENORM e că slider-ul cuprinde numai acţiuni la care-a fost GABRIEL OPREA nu ACTIUNI IN FOLOSUL COMUNITATII sau conținut care să apropie LUMEA și să genereze RESPECT şi INCREDERE. Și instituțiile publice trebuie să comunice altfel decât cum au învățat (adică lemnos), nu doar să se laude că sunt 2.0, 3.0, 4.0 și ultra sociale 🙂

SHARE