Turneul de Dezbateri TOUCH ME NOT – POLITICILE CORPULUI continuă la nivel internațional

  După o călătorie de impact în șase centre universitare de top din România, Turneul de Dezbateri TOUCH ME NOT – POLITICILE CORPULUI continuă la nivel internațional, la invitații ale unor universități și instituții culturale din Suedia, Belgia și Canada.

  Turneul internațional va demara săptămâna aceasta în Suedia, în parteneriat cu Universitatea de Arte din Stockholm și DOC LOUNGE, în trei prestigioase centre universitare: Stockholm (26 octombrie)Malmö (29 octombrie) și Lund (31 octombrie).
  Și se va încheia cu dezbaterea – eveniment TOUCH ME NOT – POLITICILE CORPULUI organizată sub patronajul Parlamentului European, în cadrul EUROPALIA România, la BOZAR (Palais des Beaux Arts Bruxelles) în ianuarie 2020.

  Inițiat de echipa filmului TOUCH ME NOT, câștigător al Ursului de Aur la Festivalul de Film de la Berlin, proiectul TOUCH ME NOT – POLITICILE CORPULUI este conceput ca o serie de dezbateri interactive, ce oferă studenților din întreaga lume posibilitatea de a intra în dialog cu protagoniștii – cheie ai filmului, activiști pentru drepturile omului din Europa, și regizorul peliculei, Adina Pintilie. O experiență transformativă, care invită publicul tânăr la reflecție și auto-cunoaștere, dincolo de tabuurile sociale, despre: intimitate, relația cu propriul corp și modul în care ne raportăm la Celălalt, despre capacitatea noastră de empatie.

  Derulat în primă fază în România, la invitația a șapte universități de top din țară, proiectul a inclus la nivel local o serie itinerantă de zece dezbateri – eveniment organizate în perioada 27 septembrie – 16 octombrie 2019, în București, Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Brașov și Sibiu. Acestea au creat un spațiu de dialog între publicul tânăr din mediul universitar si comunitățile vulnerabile vizate de film, în vederea schimbării de mentalități, a promovării diversității și incluziunii, a respectului pentru Celălalt.

  La dezbateri au participat, în calitate de invitați speciali și moderatori, specialiști în domeniul psihoterapiei și reprezentanți ai ONG-urilor, mediului academic, cultural și diplomatic.

  TOUCH ME NOT – POLITICILE CORPULUI  este un proiect cultural – educațional demarat de echipa filmului, sub forma unui dialog deschis cu publicul, despre subiecte de actualitate explorate de acesta: corpul devenit “câmp de luptă” al ideologiilor, diversitatea și incluziunea socială, intimitatea și dizabilitatea, libertatea personală, egalitatea de gen, responsabilitatea socială, necesitatea schimbării progresive a mentalităților.