Trilogia Paradise și documentarul The Space in Between: Marina Abramović and Brazil și pe TIFF Unlimited

Începutul lunii martie vine pe TIFF Unlimited cu filme imprevizibile, inconfortabile și multi-premiate cu și despre femei. Din acest weekend, fascinanta trilogie a regizorului austriac Ulrich Seidl, Paradise, e disponibilă pe platformă.

Început ca un singur proiect, Paradise s-a încheiat cu trei filme distincte, dar legate între ele, proiectate în premieră mondială la Cannes, Veneția și Berlin. Trei femei din aceeași familie trec prin experiențe diferite.

Paradise: Love (2012) –  o femeie de 50 ani face turism sexual în Kenya, unde tineri bărbați li se oferă europenelor pentru bani.
Paradise: Faith (2012) –  membră a unui grup ultra-religios, o femeie singură vrea să întoarcă Austria la credință. Dar soțul ei musulman reapare și își cere locul în viața ei.
Paradise: Hope (2013) – în timp ce mama ei este în Kenya, o adolescentă merge într-o tabără de slăbit, unde se îndrăgostește de doctorul ei.

Intră în comunitatea TIFF Unlimited. Dacă nu ai deja abonament, e bine să știi că ai la dispoziție un catalog de peste 200 de filme și 7 zile de free trial.

The Space in Between: Marina Abramović and Brazil

Regia: Marco Del Fiol// 2016

Cât de departe poți merge cu propriul tău corp și spirit pentru a crea o operă de artă? Nimic nu e așa cum te-ai aștepta să fie când în căutarea vindecării și a inspirației pornește artista Marina Abramović. Și nu oriunde, ci într-o țară paradoxală ca Brazilia, unde se lasă operată pe viu de un medium, ia parte la ritualuri sacre, experiențe șamanice și psihedelice – toate, la limita dintre conștiință, spiritualitate și artă.
VEZI FILMUL

Woman at War

Ce titlu mai bun pentru început de primăvară: Woman at War/ Femeie în război, de Benedikt Erlingsson (2018). Îl poți vedea gratuit sâmbăta asta, 27 februarie, de la ora 20:00, pe unlimited.tiff.ro.

O comedie islandeză multi-premiată despre o profesoară de muzică ce duce o viață dublă de activist pasionat de mediu. Încercând să saboteze construcția unui combinat siderurgic în munţi, devine tot mai îndrăzneață și trece de la vandalism minor la sabotaj industrial în toată puterea cuvântului. Până când se întâmplă ceva neașteptat.

Dacă ești abonat, poți vedea filmul oricând.

SECVENȚE

Și, totuși, cum au jucat scena aia? Din 4 martie, afli direct de la actorii care au jucat în filme celebre românești cum au făcut față unor scene memorabile dificile, într-un dialog savuros cu actorul Alex Bogdan. Într-o nouă serie TIFF Unlimited: SECVENȚE.

Cu: Victor Rebengiuc, Tora Vasilescu, Maia Morgenstern, Mircea Diaconu, Șerban Pavlu, Magda Catone, Andi Vasluianu, Adrian Păduraru.