TOP 5 American Idol 2018: I LOVE MICHAEL

N-am avut mari aşteptări de la noul sezon American Idol. Nu m-a atras deloc combinaţia juraţilor (Luke Bryan, Katy Perry şi Lionel Richie), în special prezenţa lui Katy Perry, însă, m-am trezit urmărind obsesiv şi conturându-mi fiecare pariu, ca de obicei, prezicând apoi cu exactitate componenţa unui TOP 5 meritat care sper să aducă foarte curând în peisaj nişte albume de debut fenomenale. Avem super country boy care poate cânta orice – Caleb Lee Hutchinson, o cantautoare inspirată – Maddie Poppe, un rocker senzaţional care cultivă kale – Cade Foehner, o divă country – pop cu super prezenţă scenică – Gabby Barrett şi un artist complet şi mereu copleşit de emoţii – Michael J. Woodard.
Au plecat din competiţia savuroasa Catie Turner, regina îmbrăţişărilor, superba Jurnee, aflată la adoua încercare, fascinanta Ada Vox şi energica Mara Justine.

Recunosc, favoritul meu a fost de la început Michael J Woodard, un băiat modest de 20 de ani, angajat într-o sală de bowling din Los Angeles, care m-a cucerit cu atitudinea, originalitatea, creativitatea, talentul nativ şi tonul special, de la audiţia cu “Make It Rain”“Maybe This Time” în Hollywood Week la “Golden Slumbers” în Top 24, prestaţie care m-a făcut să îi aştept cu maxim interes interpretările, combinaţiile vestimentare colorate, discursurile emoţionante. Cântă de la 5 ani şi a participat la câteva concursuri pe care le-a şi câştigat. N-a reuşit, însă, să treacă de la etapa de cântăreţ de gospel şi pop, până la audiţia American Idol.

O înregistrare din 2012 ni-l arată la 14 ani câştigător al concursului de talente Majors and Minors.

La American Idol s-a remarcat pas cu pas. Cu “Homeward Bound” a arătat că vocea lui e dincolo de aşteptările tuturor şi are multe de explorat.

A şocat lumea alegând să cânte “You Outta Know” de la Alanis Morissette

În Top 14 a cântat Titanium, în aplauze delirante.

În seara Disney a strălucit cu Beauty and the Beast, asigurându-şi locul în top.

În TOP 10 a venit cu “”Believe In Yourself”, cimentându-şi poziţia

În top 7 şi seara Prince a ridicat sala în picioare cu “I Would Die 4 U”

A reuşit să impresioneze şi cu o interpretare originală “My Heart Will Go On”. Are un stil aparte care te face extrem de curios…