THE VOICE SENIORS, emisiunea la care m-am uitat ca să vă aleg cele mai sănătoase emoții

0
138
views

Faceți un pustiu de bine și aveți încredere în mine: THE VOICE SENIORS e un show de urmărit pe pereții internetului, alături de familie și prieteni. Chiar dacă nu găsiți subtitrare în română sau adunați lumea în fața unui laptop sau a unui smart TV, masa de weekend o să aibă gustul armoniei, iar discuțiile politice o să alunece mult mai ușor către calea dorită: uite, bre, aici îmbătrânire activă.

Gigantul olandez Talpa,  creatorul formatului THE VOICE (implementat în peste 180 de teritorii), a prezentat anul trecut la Cannes acest spinoff numit The Voice Senior în care se întrec concurenți de vârsta a treia (peste 65 de ani) în audiții pe nevăzute și runde eliminatorii. Pe RTL4 are loc prima ediție care se bucură deja de succes. Cine știe, poate va ajunge la fel de popular ca The Voice Kids, vândut în vreo 37 de țări. Momentan, site-ul oficial menționează disponibilitatea în 5 țări.
O nominalizare la Emmy clar merită.

Iată câțiva dintre concurenții pe care au pus ochii cei patru jurați olandezi, ce vor alege câte doi din Knockouts și apoi câte unul pentru episodul final (că sunt mai puține episoade, v-ați prins, nu se pot întinde pe câteva luni bune, că deh, nu știe nimeni cum lucrează dumnezeu…)

Începeți petrecerea cu doi prieteni asortați în colori tari și vesele, Mick și Henk, care o să vă aducă aminte de cele mai bune momente karaoke pe care le-ați avut sau pe care le-ați ratat, dar mai ales o să amintească să vă sunați cei mai buni prieteni.

A, nu cred că-i spoiler că vă las linkul de la show-ul din knockouts round:

Dacă doamnele din încăpere au fost fane Aurelian Andreescu sau romanțe și le plac bărbații înalți cu ochi albaștri, mergeți direct la Guido Lamm. Poate-i scrieți apoi pe net că dacă ajunge departe trebuie să cânte MALADEEEEEEE!

Mergeți apoi direct cu play la doamna Noble care rupe gura târgului cu Back to Black în timp ce vocea ei aspră parcă strigă către un cover după DM Personal Jesus sau chiar un Manson, să știm o treabă…

Dar a ales în Knockouts Let”s Stay Together și bine-a făcut. Doamneeee, poate vă apucă și pe voi plânsul la gândul că dacă Amy și Janis ar fi ajuns la vârsta asta poate ar fi făcut un duet…

Nu se poate The Voice la orice vârstă fără un Tom Jones. Aici el se numește Cees Geluk și are mare trecere la femei, deși arată mai degrabă ca Woody Harrelson îmbrăcat în Moș Crăciun.

După cum era de așteptat, în knockouts continuă cu You Can Leave Your Hat On

O altă audiție cu baladă, forță și convingere, maxim farmec – Georges Lotze – September Morn

Direct către doamna Tina e direcția, cu Annet Hesterman cântând și dansând Nutbush City Limits mai ceva ca nășicile găina la nuntă. E visă!

Cu ritm continuă și în knockouts, un pic înaintea muzicii, dar adorabilă pe River Deep Mountain High. Mai ales cu picioarele alea superbe, o, wow!!!

Fiți gata de chill, piele de găină, bocet și maximă emoție că vine René Bishop cu Unchained Melody și vă dă pe spate.

Îi cam tremură vocea la început de knocouts pe Perhaps Love, dar cântă ambele voci ale piesei, în înfruntarea cu Annet pe care sper că a câștigat-o.

E clar că merge instant niște FEVER cu Marjolein Gabel, măcar pentru atitudine, sacoul minunat și prezența scenică.

Cu rock înaintează un tip extrem de simpatic care merită un album acum! Lain Barbier e excelent cu Streets, cum n-a putut Bodo de la Proconsul să fie la Cerbul de Aur pe propria piesă.

Inspirat, alege mai departe să facă show cu Roxanne. Ovații!

Dacă nu v-ați deprimat privind THE VOICE SENIORS si simțind că bătrânii lor sunt mai mișto, treceți la apogeu. Aplauze si batistuțe pentru Lou Prince cu Green, green grass of home

Dans, groove, party cu Jimi Bellmartin și cea mai mare cruce de purtat cu geacă de piele în metrou

Un pic de balans pe curcubeu cu Marcel Selier

Și dacă nu mai aveți bunici, dar le țineți minte privirea aia blândă și dragă, Peter Joosten vî amintește la 74 de ani că Everybody Loves Somebody