Sinan Hoxha – Bomba (Official Video HD)

0
257
views

Redeschid seria pieselor de vară cu iz balcanic, indian, manelistic și mamelistic, bootylicious, versuri simple și semiretarde, refrene bombă și earwormish care rămân în urechiușă sau în memoria ritmului intern  – special pentru șolduri  – care au parte de clipuri populare-n lume și colorate de numa-numa, în care lumea dansează și se simte bine, cu o piesă vis-paradis de la Sinan Hoxha – Bomba.

sinan

E posibil să apară în clipurile astea de care o să vă zic perioc mai multe, pentru că mă distrează (și mă inspiră la asocieri antropologice): mașini scumpe și femei ieftine (invers numai dacă e cu ironie sau militantism), arme, costume albe, băuturi scumpe, pantofi de cocalari, sinistroșenii și dubioșenii pentru toți cei care ascultați #muzicanuzgomot, chestiuni aparent de valoare pentru că vor să arate #valoare, machiaje glam, și coregrafii de grup care inspiră la aerobic. Celor care flutură zilnic steagul „dacă dai share la gunoaie înseamnă că le promovezi” le amintesc de importanța focalizării asupra spațiului în care ne aflăm, de awareness, toleranță și de exersarea umorului 🙂

Așadar, prima propunere este super trendy azi în pe YouTube în Elveția, unde, în ultima vreme, tinerii albanezi stau mai mult pe net sau pur și simplu ascultă mai multă muzică din zona asta. Fiind și eu neutră ca Elveția nu mă hazardez să împroșc cu noroi numele artistului denumit Sinan Hoxha, star turbo-folk din Tirana, cum ar face mulți „grațioși” critici muzicali care i-ar demonta lucrările cât ai zice „manea”, ci să-l prezint cum merită: este unul din cântăcioșii care știu să combine nimerit originile, tradițiile, influențele cu modernitatea și trendurile, să fie vandabil și plăcut fără să fie penibil. Are doar 72.000 de like-uri pe Facebook, nu-i un anonim, iar acum că face lumea să cânte Bum kadale bum bum bum fanii se tot adună 🙂 Dacă s-ar cizela și ar ajunge în zona spre care tinde, am putea vorbi de alte cifre.

Așadar, în loc de Gangnam Style, Dansul Pinguinului și… Bilionera, azi încercați o întâlnire cu omul care face ciocolata și limonada să rimeze cu Gucci și Prada, ajutat de un fel de Pitbull.  NEXT LEVEL pentru #gratar 🙂

Çokollata, limonata, çunat te vijne mbrapa
Te pelqen ty, vetem luksi, Gucci edhe Pradaaa…

Anul trecut a făcut struțocămila asta, care nu mi-a plăcut deloc, că-i oribilă grav, dar care cumva îi prefigura drumul, direcția și succesul internațional:

A speculat bine piața în 2013 cu hitul Gili Gili care are peste 23 de milioane de vizualizări!!! O furăciune pardon o adaptare pe care poți pune orice vers îți vine-n cap și poate suna ok 🙂

A combinat instrumentele tradiționale de le-a luat naiba în 2011 într-o încercare pop de-a fi clasic și pe placul tuturor – Kuq e Zi (feat. Meda & Seldi Qalliu)

Cu Bjondina, piesă lansată în același an, a reușit să strângă doar 5 milioane… pentru că e o porcărie cu grave și nefericite influențe grecești de-ar putea s-o cânte numai Bambi și Adrian Enache pe la noi.

Pe mine m-a distrat maxim cu Karajfil i Vogël (feat. Seldi Qalliu), o băiețeală manelo-hip-hopică de spart pahare și rupt fâșuri.

A învățat meserie în 2010 cu Adrenalina (feat. Seldi Qalliu), clip care are 15 milioane de vizualizări.

În 2008 rupsese norma cu o manea de top – Alo Alo Ambulanca – care dacă n-a fost deja adaptată de ai noștri e păcat… Mă interesez 🙂

Parfum balcanic din 2007 cu o piesă cântată și răscântată de toată lumea Shukarije (feat. Sonila Malaj)

Iar în urmă cu 8 ani făcea așa ceva: Hajredin Pasha (feat. Ermal Fejzullahu)