Seriale noi de urmărit la început de 2016 (partea a II-a)

Ce seriale noi ai mai testat în ultima vreme? Dacă le-ai încercat deja pe cele recomandate în partea I, continuă cu încă 10 bucăți care s-ar putea să te bucure sau să-ți satisfacă diverse nevoi și interese – cea mai importantă fiind aia de adunat replici de zis altora când n-ai chef sau inspirație să scoți ceva din tolba minții 🙂

11. Jericho (ITV)

Jericho_2016

Jessica Raine din Fortitude se remarcă aici în rolul lui Annie Quaintain, o văduvă care are grijă de copiii ei adolescenți fără să fie Dr Quinn (în primul rând pentru că rămăsese fără bani și vine în Jericho unde deschide un soi de hotel), și rezistă într-o comunitate în care totul se-nvârte în jurul unui viaduct la care lucrează toată lumea. Acțiunea se petrece prin 1870, în  Yorkshire Dales. Dialoguri ok-ish, filmare decentă, scenariu un pic polițist și aprope interesant, personaje mai puțin interesante. ATU: Hans Matheson (din The Tudors, Tess, Clash of the Titans)) e un bunoc de urmărit, fost soldat și actualmente făcător de avansuri către Annie în calitate de Johnny Jackson (care se dovedește că nu-i numele lui real).

  1.  Love  (NETFLIX)

Gillian Jacobs și Paul Rust ar putea să-ți devină prieteni, dacă nu te-ar enerva atât de mult cu personajele lor cu care nu prea poți empatiza total, scrise de Judd Apatow și Lesley Arfin. Serialul e bunicel, iar Mickey – producătoare radio a unui talk-show psihologic, dependentă de alcool, droguri, scandal și relații proaste – și Gus – profesor privat al copiilor actori din seriale de mâna a doua – au mega chimie în ciudata și stângacea lor prietenie. Chiar se spun și se arată lucruri pe bune despre relații, din ambele perspective, aproape la nivelul din Girls. Și o să fie și un al doilea sezon, la anul, dacă o să vă fie dor.

lovenet

  1. Mad Dogs (Amazon)

maddogsAmericanii s-au luat după serialul britanic cu același nume, desigur, și spun ca aceeași poveste, a unor tipi care s-au dus prin Belize să petreacă împreună cu un prieten vechi, dar au ajuns în mijlocul unor mafioțeli teribile. Se descurcă bine numiții Michael Imperioli, Steve Zahn, Romany Malco și Ben Chaplin în rolurile prietenilor care descoperă că nu-s chiar așa de apropiați cum se credeau și că nu se pot baza unul pe altul când vine vorba de pericol.
Dacă mai căutați un motiv de vizionare, altul decât nota bună de pe imdb, o mască mare Grumpy Cat s-ar putea să fie de ajuns. Merge bine la orice ținută 🙂

  1. Mercy Street (PBS)

mercy streetDe pe 27 ianuarie încoace s-a vorbit puțintel despre Josh Radnor și Mercy Street pe la noi, poate și pentru că e vorba de o dramă cu subiect american 100% – acțiunea se petrec în timpul războiului civil și spune povestea unor doctori.

radnor

Radnor (pe care-l știți din HOW I MET YOUR MOTHER) e noul Gray, aici chirurgul Jedediah Foster, un tip bogat crescut pe un domeniu din sud, și-i stă bine alături de asistentele jucate de Mary Elizabeth Winstead și Hannah James în această miniserie în 6 părți inspirată de memoriile celor care au lucrat la Mansion House Hospital, un hotel luxos transformat în spital. Serialul poate suplini nevoia lumii de foileton tip Downton Abbey (care la premiera ultimului sezonu a atras vreo 10 milioane de telespectatori) și o hrănește momentan difuzând-ul chiar după acesta.

  1. Teachers (TV Land)

Teachers-2016Alison Brie produce serialul Teachers în care și joacă (o fostă bitch de liceu, actualmente chipurile coach de bună înțelegere și armonie, non bullying 🙂 alături de grupul de improvizație The Katydids care scriu bine de tot aici despre profii unei școli elementare. N-au niciunul vreo idee despre cum ar trebui să arate viața lor, n-au misiuni înălțătoare, nici direcții, dooar prejudecăți, convingeri, impresii și un singur interes: să  treacă ziua mai repede. Cum ajung aceste diferite personalități să influențeze soarta elevilor și  școlii la care lucrează: Cum pot ajuta copiii să fie mai buni și mai deștepți? Cum e de fapt sistemul de educație, în cele mai multe cazuri? Teachers exploatează toate astea. Poate deveni plictisitor pe alocuri, dacă nu ești atent la fiecare glumiță și miză în parte. În plus, nu te ajută să te împrietenești cu niciun personaj. Dar pentru o doză ușoară de fun e fix ca o pastiluță recoamandată de doctor să fie…

  1. THE X FILES (FOX)

xfilesUnul din cele mai așteptate seriale ale anului, DOSARELE X îi prinde pe  agenții noști favoriți Mulder & Scully într-o perioadă interesantă a vieții. De fapt, e vorba de seonul nu numărul 10 al serialului care ne-a lăsta cumva în coadă de pește în mai 2002. Deși nu s-au mai văzut de mult și și-au construit fiecare o carieră care le place, cei doi nu ezită să accepte provocarea de a lucra pentru a descoperi ce s-a ascuns de fapt în spatele cazurilor la care au lucrat în urmă cu aproape 15 ani și cine a mușamalizat existența extratereștrilor.
David Duchovny și Gillian Anderson merită atenția ta, alături de Mitch Pileggi, William B. Davis, Joel McHale, Rhys Darby, Annet Mahendru, Kumail Nanjiani, Robbie Amell,  Lauren Ambrose. Urmărește-le aventurile pe parcursul a 6 episoade bune, moderne, care stau în picioare împotriva oricărui serial de gen popular acum.

  1. You, Me, and the Apocalypse (NBC, SKY 1)

Rob Lowe (un preot catolic ce fumează ca un turc) și Megan Mullally (o tipă care crede în supremația albilor), Jenna Fisher, Mathew Baynton și Pauline Quirke se pregătesc de Apocalipsă. Mai au 34 de zile la dispoziție. Nu au vise mari, nici frici la fel. Nu au de gând să facă ocolul pământului și nici să trăiască la maxim fiecare moment. Ce aleg să facă? Se duc să privească sfârșitul lumii la televizor… în orășelul Slough.
Umorul acestei coproducții anglo-americane ce combină cu succes comedia, drama și SF-ul vine de la creatorul Iain Hollands și te ține în priză. E destul de bun și pentru a fi văzut în gașcă.

  1. Shades of Blue (NBC)

După 3 episoade l-am abandonat. M-am plictisit de eforturile lui Jennifer Lopez de-a mima drama personajului ei – detectiv NYPD cu experiennță și mama singură prinsă la înghesuială de o anchetă FBI care-l vizează pe șeful secției din care face parte și care conduce treburile în felul lui aparte – cam corupt dar cu intenții bune 🙂
Jen e și producător al serialului în care joacă rolul dectivului Harlee Santos, iar Ray Liotta este marele locotenet semi-mafiot. Cea mai simpatică mi se pare Drea De Matteo care face și ea parte din gașca de detectivi protejați de Liotta, chiar și în momentele când se păruiește cu amanta soțului 🙂
Fă o încercare dacă te pasionează serialele polițiste ușurele, s-ar putea să-ți placă.

  1. Shadowhunters (Freeform/ABC Family)

shadowhunters

Inspirat de cărțile The Mortal Instruments/ INSTRUMENTE MORTALE, serialul ce-o are în rolul principal pe Katherine McNamara te duce într-o realitate care-ți explică tot răul ca venind din partea demonii de care vânătorii de umbre reușesc să te scape… Katherine e Clary Fray, o adolescentă care-și ratează cariera în Arte după ce maică-sa e răpită d eun mega demon si află că are puteri de-astea supranaturale, iar demonul e taică-su, care umblă după o cupă specială care l-ar putea ajuta să controleze toate celelalte rele soiuri de ființe și să conducă lumea.
Prietenul bun și tocilar al lui Clary umblă după ea ca un cățeluș și se alerge cu o soartă… supranaturală, Clary se amorezează de unul din cei doi protectori ai ei (Dominic Sherwood), în vreme ce al doilea (Matthew Daddario, fratele Alexandrei Daddario) trece de gelozie și se amorezează de un vrăjitor puternic (Harry Shum Jr). Povești cu vârcolaci, făoturi ale mprilor, toate într-un prezent detectivist și cooleanu, spuse pe un ton simplu, fac din Shadowhunters un serial ușor de urmărit de puștime. Mie nu-mi spune absolut nimic, dar mă relaxează și-mi satisface nevoia de junk și tinerețe, așa că-s la zi. Iar Matthew l-a înlocuit în topul meu pe Ian Somerhalder, deși nu credeam că se poate 🙂

  1. The Magicians (Syfy)

The-Magicians-2015Romanul lui Lev Grossman a ajuns frumos pe micile ecrane, cu ajutorul echipei de producători formate din Michael London, Janice Williams, John McNamara (care se ocupă și de Aquarius cu David Duchovny), și Sera Gamble. The Magicians vorbește atât pe limba fanilor Harry Potter cât și a celor care au adorat The Chronicles of Narnia. Personajul principal Quentin (Jason Ralph) e elev la o școală de magie (Brakebills College for Magical Pedagogy), desigur secretă, dar nu poate împărtăși niciun secret prietenei lui din copilărie, Julia, care nu e admisă (ci recrutată apoi de o societate secretă). Descoperă că magia nu e o frumoasă fantezie, ci un dar puternic, ce poate deveni amenințător sau chiar fatal pentru omenire. Mai echilibrat, mai bine jucat și mai dinamic, The Magicians s-ar putea să-ți placă mai mult decât Shadowhunters. E clar mai bun și mai interesant, poate și datorită puterilor spectaculoase pe care poate ți le-ai dori… dar mai ales scenariului care ar funcționa și fără ele, fiind un pretext pentru a spune o superbă poveste despre maturizare și toate presiunile ei.