Scurt metrajul „Ceața” regizat de Adi Voicu, marele premiu la Festivalul Premiers Planes D’Angers.

Festivalul specializat în debuturi de film europene de la Angers și-a anunțat sâmbată seara caștigătorii, Marele Premiu al Juriului pentru scurt metraj european revenindu-i filmului „Ceata” în regia lui Adrian Voicu.

„Ceața” este primul film de ficțiune din cariera regizorului, care a realizat până în prezent mai multe documentare împreună cu regizoarea Ana Vlad. Cele mai cunoscute sunt: „Metrobranding-O poveste de dragoste între oameni și obiecte” și „Victoria”.

Filmula avut premiera internațională la începutul anului 2017, la festivalul de la Rotterdam. Aparticipat în competițiile mai multor festivaluri, printre care:Indie Lisabona, Cine de Huesca Spania, Cinemed Montpellier și a mai fost premiat la Festivalul Message to Man din Sankt Petersburg cu premiul Centaur pentru cel mai bun debut.

Scurtmetrajul “Ceața” prezintă povestea unui cuplu care dorește să adopte un copil. Dorințele și trăirile interioare puternice ale cuplului sunt ținute în frâu în această poveste emoționantă în care soțul și soția sunt evaluați de un asistent social pentru eligibilitatea adopției.

Interpretează: MirelaOprișor, Adrian Titieni, Natașa Raab, Gabriela Butuc.

Director de imagine este George Chiper-Lillemark, scenografia și costumele Cristina Barbu, sunet Vlad Voinescu, editor Ciprian Cimpoi.