S-a lansat proiectul editorial „Școala9”, spațiu de dezbatere și dialog pentru învățământul preuniversitar în România

Echipa editorială DoR (Decât o Revistă) în parteneriat cu BRD – Groupe Société Générale semnează cea mai recentă premieră jurnalisticădin țara noastră prin lansarea publicației „Școala9” – un demers autentic dedicat explorării, dezbaterii și documentării peisajuluieducației preuniversitaredin țara noastră.

Proiectul editorial „Școala9”, hotspot educațional creat de DoR și BRD și coordonat de redactorul-șef Georgiana Ilie, este un spațiu care adună ideiși lansează o provocare la dialog tuturor actorilor – profesori, părinți, elevi, factori de decizie (instituții), specialiști în educație – cu privire la direcţia în care se îndreaptă educația românească,adresând totodatăcele mai bune metode dedicate dezvoltării performanței și calității în educație.Din dorința de a transforma cititul publicației într-o experienţă activă,în măsură să creeze interacțiuni autentice cu o comunitate de cititori, platforma va pune la dispoziție și o zonă de dezbateripublice pe teme relevante, lansate în urma explorărilor jurnalistice ale echipei redacționale.

Platforma Școala9 a apărut ca idee atunci când am constatat că nu existăun spațiu public în care să se pună în discuțieidei moderne despre educație. Sigur subiectul este tratat și de presă și de mulți experți în educație sau ONG-uri, însă de multe ori pe canale diferite. Credem că este nevoie să construim o piață a ideilor despre educație care să pornească din interiorul sistemului, și nu de la marginea lui sau creând o alternativă la el. Poți crea o școală alternativă la educația formală, dar nu poți crea un întreg sistem.  La această piață ar trebui să contribuie desigur specialiștii, dar și profesorii care sunt inima sistemului, elevii și părinții. Ne dorim ca această platformă să fie un spațiu viu, deschis, care pe lângă jurnalism de calitate construiește programe și susține cauze legate de educație. Vă așteptăm pe Școala9!”, spuneCosmina Frîncu, Brand Communication Manager  BRD – Groupe Société Générale.

Școala9 este locul în care profesorii, părinții și copiii își pot recunoaște viața de fiecare zi din școală. Nașterea unui nou sistem de educație – unul în care profesorii folosesc metode moderne de predare, în care elevii sunt pregătiți pentru lumea de azi, în care părinții sunt partenerii reali ai școlii – nu se poate face fără implicarea activă a tuturor acestor părți”(redactor-șef Georgiana Ilie, din manifestul Școala9)

Website: www.scoala9.ro