Proiecție open-air pentru oamenii fără adăpost, la Moscova

    Zilele trecute, în parcul din fața blocului, s-au adunat vreo sută de diverși: homeless din cartier, țigani cu toată șatra, care s-au legitimat în fața agenților de la Poliția Comunitară și apoi s-au așezat înapoi pe păturici, pe iarbă, în chiloți, cu pet-urile de bere în brațe. Au avut un fel de ShortsUp al lor, numai cu telefoane. La Moscova, în schimb, s-a organizat o super proiecție open-air pentru oamenii fără adăpost, inițiativă care poate va fi replicată și la noi.

    Voluntarii de la Friends of the Streets s-au asigurat că spectactorii fără casă au tot ce le trebuie la proiecția comediei din 1965 „Operation Y and Shurik’s Other Adventures” care-a inaugurat primul cinematograf pentru „homeleși” care au primit și o masă caldă într-un cort special amenajat.

    open air cinema

    Organizatorii promit că de acum încolo o să-i aducă la cinema o dată pe lună.  Dar ce-ar fi, atât la ei, cât și la noi, să li se propună și diverse munci pe la filmări, că mai facă un ban pentru spălat, mâncat și alte cele,  să mai învețe gratuit niște lucruri, să-și poată schimba viața? Măcar 1 din 100?