Programul de luni, 19 martie 2018, la ONE WORLD ROMANIA

  Luni aveți ultima șansă să vedeți două dintre documentarele selecției: „Copiii destinului” și „Vas de vis” de la 18:30 la Cinema Muzeul Țăranului, respectiv Eforie.
  Filmat într-un sat din Belgia, „Copiii destinului”este un film despre copilărie, învățare, identitate și, nu în ultimul rând, despre rolul crucial pe care-l poate juca în viața unui copil un profesor cu vocație. După proiecție puteți face cunoștință cu unul dintre cei doi regizori ai documentarului – Thierry Michel.
  Bărbați gay din întreaga lume se adună o dată pe an pe un „vas de vis” – un vas de croazieră care, timp de o săptămînă, plutește dincolo de grijile de zi cu zi și de discriminarea și prejudecățile cu care se confruntă în restul existenței lor. După proiecție la Cinema Eforie vor fi prezenți regizorul Tristan Ferland Milewski și compozitorul coloanei sonore – Claude Ferland Milewski.

  INVITATI
  Începând de luni și până vineri, 23 martie vor avea loc, de la ora 12:00 la ARCUB, o serie de întâlniri informale cu o parte dintre realizatorii filmelor proiectate în seara precedentă la ONE WORLD ROMANIA. Luni ne întâlnim cu Yony Leyser („Queercore”), Marco de Stefanis („Așteptând girafele”), Florent Vassault („Lindy Lou, juratul numărul 2″), Orban Wallace („Încă o știre despre refugiați”), Bill Morrison („Dawson City: Timp înghețat”), Yael Kipper și Ronen Zaretzky („Mamă copil”).

  PROIECȚII PENTRU LICEENI

  De luni până vineri în fiecare zi avem la One World Romania proiecții speciale dedicate liceenilor – luni, marți și joi de la ora 14:00, miercuri de la 10:00 și de la 14:00, iar vineri de la ora 10:00, la Cinemateca Eforie. Programul complet al acestor proiecții e disponibil aici.
  Primul film proiectat în cadrul matineelor este „Sexpertul vă răspunde” – povestea doctorului Mahinder Watsa, care scrie o rubrică despre sex într-un popular cotidian din Mumbai. Erou pentru unii, pericol național pentru alții, nonagenarul ginecolog se confruntă încă din anii ’70 cu o populație conservatoare dar aflată în schimbare rapidă.

  DEZBATERI

  De la ora 14:00 la ARCUB este programată dezbaterea „Refugiați în mass-media” – la care vor participa regizorul Orban Wallace și Raluca Feher (Frontline Club București). Cei doi vor vorbi despre cum se construiește imaginea mediatică a unui fenomen global, despre limitele și responsabilitățile jurnalismului și despre ce poate aduce în plus filmul documentar în reprezentarea lumii de azi.
  Dezbaterea este organizată în parteneriat cu British Council.

  De la ora 16:00, tot la ARCUB, vă invităm să vizitați expoziția „No Man’s Land” și să participați la  dezbaterea „SOS: Locuirea informală în România”. Atât expoziția, cât și dezbaterea abordează un fenomen masiv, dar mai degrabă necunoscut publicului: persoanele care trăiesc în locuințe fără forme legale și, de multe ori, fără acces la utilități. Vor participa la dezbatere Alina Tudor (Sustainability Projects Manager, ENEL România), Nicoleta Chiriță (Advocacy Manager, Habitat for Humanity România), Rodica Păun(mediator acces la electricitate, Policy Center for Roma and Minorities), Marius Păcuraru (Grupul de Inițiativă Valea Corbului) și Bogdan Suditu, (MKBT: MakeBetter).