PREMIERA IN IANUARIE: J. EDGAR

J EDGARCOMUNICAT: Un obisnuit al filmelor de Oscar, Leonardo DiCaprio revine pe marile ecrane din Romania intr-un rol fascinant, in care il portretizeaza pe fondatorul FBI, J. Edgar Hoover, unul dintre cei mai puternici oameni din istoria SUA. O productie Warner Bros. Pictures, filmul J. Edgar va putea fi vizionat in premiera in cinematografele din Romania din 20 ianuarie.
Referitor la rolul complex pe care si l-a asumat in acest proiect, Leonardo DiCaprio a declarat: ,,Pentru mine a fost extrem de educativ, a fost ca un curs despre viata lui J. Edgar Hoover. Insa, partea cea mai interesanta nu a fost aceea de a ma documenta si a intelege istoria, ci de a descifra motivatia acestui om fascinant.

Portretul facut de Dustin Lance Black este absolut remarcabil, extrem de complex si interesant.

Mi-a placut la nebunie documentarea pe care a facut-o si abordarea sa. Nimeni nu poate sa conteste faptul ca J. Edgar a fost un adevarat patriot, dar, in acelasi timp, metodele sale lasau de dorit.”

 

 

De-a lungul vietii sale, J. Edgar Hoover avea sa devina cel mai puternic om din culisele scenei politice a Statelor Unite ale Americii. In calitate de sef al FBI-ului, timp de aproape 50 de ani, nimic nu i-a stat in cale, pentru a-si proteja tara. Rezistand schimbarii a 8 presedinti si desfasurarii a 3 razboaie, Hoover a luptat cu disperare pentru prevenirea pericolelor care ii vizau tara, luand atitudine chiar si in fata falselor amenintari. Cu toate ca metodele lui erau pe cat de nemiloase, pe atat de eroice, Hoover isi gasea de fapt placerea in starnirea admiratiei celor din jurul sau. Un om care stia sa pretuiasca secretele, in special pe cele ale altora, Hoover nu s-a temut niciodata sa foloseasca informatiile pe care le avea, chiar impotriva conducatorilor tarii. Intelegand ca informatia inseamna putere si ca frica poate genera multiple oportunitati, seful FBI-ului a recurs la aceasta strategie pentru a obtine o influenta fara precedent si o reputatie formidabila, aproape de neatins.


Regizat de laureatul Premiilor Oscar, Clint Eastwood (Million Dollar Baby, Unforgiven), J. Edgar are la baza piesa de teatru scrisa de Dustin Lance Black, de asemenea castigator al Premiilor Oscar pentru filmul Milk.

Leonardo DiCaprio, actorul nominalizat la Premiile Oscar pentru rolurile din Inception si The Aviator, are rolul principal in J. Edgar, alaturi de Naomi Watts (nominalizata la Premiul Oscar pentru 21 Grams) in rolul lui Helen Gandy – secretara de incredere a lui Hoover; Armie Hammer (The Social Network) este protejatul lui Hoover – Clyde Tolson; Josh Lucas (The Lincoln Lawyer) il interpreteaza pe celebrul aviator Charles Lindbergh, al carui fiu este rapit, rezolvarea cazului schimband profilul public al FBI-ului si castigatoarea Premiului Oscar, Judi Dench (Shakespeare in Love), in rolul mamei protectoare a lui Hoover, Annie Hoover.
Filmul J. Edgar este produs de Clint Eastwood, laureatul Premiului Oscar, Brian Grazer (A Beautiful Mind, Frost/ Nixon) si Robert Lorenz (nominalizat la Oscar pentru Letters from Iwo Jima, Mystic River), cu Tim Moore si Erica Huggins in rol de producatori executivi. In spatele camerelor de filmare, Eastwood a facut echipa din nou cu colaboratorii sai fideli, directorul de imagine Tom Stern, scenograful James J. Murajami, editorii Joel Cox si Gary D. Roach si designerul de costume Deborah Hopper. Clint Eastwood este de asemenea si compozitorul coloanei sonore a filmului.


O prezentare Warner Bros. Pictures, J. Edgar a fost produs sub emblemele Imagine Entertainment si Malpaso. Filmul este distribuit pe piata internationala de Warner Bros. Pictures, o companie a Warner Bros Entertaiment.

Leonardo DiCaprio spune povestea reala a vietii publice, dar si personala a unui om pe cat de puternic, pe atat de controversat, in J. Edgar din 20 ianuarie in cinematografele: Hollywood Multiplex (Bucuresti si Oradea), Movieplex, The Light Cinema, Grand Cinema Digiplex – Baneasa, Glendale Studio (Bucuresti), Cinema City (Cotroceni, Sun Plaza, Cluj, Arad, Galeria Arad, Bacau, Braila, Baia Mare, Timisoara, Iasi, Pitesti, Targul Mures), Cityplex (Constanta), Odeon Cineplex Cluj, Cinema Cortina (Oradea), Patria (Bucuresti si Craiova), Cinema Florin Piersic (Cluj) si Cinema Premiera (Ploiesti). O productie Warner Bros. Pictures, distribuita in Romania de MediaPro Distribution.