Owen Wilson şi Ed Helms sunt de vineri ,,Bastarzii”

În comedia “Bastarzii”, produsă de compania Alcon Entertainment, Owen Wilson (“Hotel Grand Budapest,””Spărgătorii de Nunţi”) şi Ed Helms (seria “Marea Mahmureală”, “Noi Suntem Familia Miller”) joacă rolul gemenilorbivitelini, Kyle şi Peter, care descoperă accidental că au trăit în minciună întreaga viaţă. Omul blând din poza de pe şemineu nu e, de fapt, tatăl lor, ci o invenţie a mamei lor (Glenn Close), născocită pentru a ascunde adevărul: că aceasta nu ştie cine este tată lor adevărat. S-a întâmplat în anii ’70, iar pe atunci lucrurile o luaseră razna şi… ştiţi voi.

Având la dispoziţie doar câteva dovezi, fraţii reuşesc să-l găsească pe bărbatul misterios în ceea ce urmează a fi o excursie nebunească presărată cu descoperiri şi dezvăluiri pe care le află despre mama lor, ei înşişi şi unul despre celălalt.

Filmul “Bastarzii”marchează debutul regizoral al cineastului Lawrence Sher (seria “Marea Mahmureală”). De asemenea, în film joacă şi J.K. Simmons (“Whiplash”), câştigător al Premiilor Oscar, comediantul Katt Williams, Terry Bradshaw, atacantul de baseball faimos în NFL care a devenit actor, Ving Rhames (seria “Misiune Imposibilă”), Harry Shearer (Familia Simposon) şi June Squibb (“Nebraska”), nominalizată la Premiile Oscar, Christopher Walken (“Vânătorul de Cerbi”), câştigător al Premiilor Oscar şi Glenn Close (“Albert Nobbs”, “Gardienii Galaxiei”), nominalizată la Premiile Oscar, ca mama lui Kyle şi a lui Peter.

Sher a regizat filmul după un scenariu scris de Justin Malen (“Super Party la Birou”).

Filmul a fost produs de Ivan Reitman, nominalizat la Premiile Oscar (“Sus, în Aer”), Ali Bell (“Draft Day”) şi Broderick Johnson şi  Andrew A. Kosove (“Povestea unui Campion”), nominalizaţi la Premiile Oscar din partea Alcon Entertainment. Producătorii executivi sunt Tom Pollock, Scott Parish, Chris Cowles, Chris Fenton, şi Timothy M. Bourne.

Echipa din spatele camerelor de filmare a lui Sher îl include pe directorul de imagine John Lindley (“St. Vincent”), scenograful Stephen H. Carter (director artistic, “Omul Pasăre sau Virtutea Nesperată a Ignoranței), editorul Dana E. Glauberman (“Draft Day”) şi designerul de costume Julie Weiss (“Frida,” “Armata celor 12 Maimuțe”), nominalizate de două ori la Premiile Oscar. Muzica a fost compusă de Rob Simonsen (“Foxcatcher”).

“Bastarzii”, o producţie Alcon Entertainment, Montecito Picture Company Production, în asociere cu DMG Entertainment, e distribuit de Warner Bros. Pictures, o companie a Warner Bros. Entertainment.

DESPRE PRODUCŢIE

Pregătiţi-vă pentru Cel Mai Tare Test de Paternitate

Ultima oară când Kyle şi Peter Reynolds s-au îndreptat în aceeaşi direcţie a fost în camera de naşteri, iar cineva urla “împinge!” Din acea clipă, de-a lungul şcolii, în ceea ce privesc întâlnirile, echipele, vacanţele de familie, la munca şi în privinţa fiecărei decizii importante din viaţă au fost în dezacord în toate privinţele.
Aşa cum priveşte situaţia regizorul Lawrence Sher, fraţii sunt excepţia concepţieicum că gemenii sunt conectaţi într-un mod mistic. “Kyle şi Peter au crescut diferiţi unul de celălalt, iar acum sunt şi mai dedicaţi opiniilor lor, fiindcă viaţa are un mod aparte de a leîntări acest lucru. Cred că energia pe care o investeşti se întoarce către tine, dacă priveşti viaţa ca fiind minunată, în ciuda problemelor, aceasta va fi minunată. Aşa gândeşte Kyle. Dar dacă priveşti viaţa ca fiind grea, atunci probabil că te vei poticni întruna. Iar aşa gândeşte Peter. Se aşteaptă ca lucrurile să fie dificile şi nedrepte şi n-are pic de noroc, în timp ce Kyle a fost tot timpul norocos şi simte că lumea e plină de bucurie.”

Dar când băieţii vin acasă pentru nunta mamei acestora, au parte de un şoc care îi va stimula să aibă un singur scop.

“Se pare că tatăl lor nu este nici pe departe cine au crezut ei că ea”, spune Ed Helms, care joacă rolul crispatului Peter, cel care vede mereu jumătatea goală a paharului. “Povestea pe care le-a spus-o mama lor  de-a lungul timpului a fost un basm, când, de fapt, ea nici măcar nu ştie cu siguranţă cine e tatăl lor.”

Chiar dacă Peter reacţionează în modul său caracteristic prin a fi indignat, iar Kyle prin a fi curios, această dezvăluire şocantă îi aduce pe amândoi pe aceeaşi lungime de undă… mai mult sau mai puţin. De asemenea, îi trimite într-o odisee plină de dezastre şi descoperiri, care le va schimba viaţa, în căutarea tatălui lor adevărat, ei neştiind încotro îi va purta drumul şi unde se află acesta. În alte cuvinte… o excursie.

  “Fiindcă am crescut alături de fraţii mei, am experienţa faptului că îi poţi iubi şi-n acelaşi timp te pot scoate din minţi”, spune Owen Wilson, care joacă rolul optimistului perpetuu relaxat, Kyle. “E o linie foarte subţire. Cred că singurele certuri adevărate pe care le-am avut vreodată au fost cu fraţii mei. Excursiile cu familia erau de neuitat din cauza certurilor şi din cauză că tata jura că nu mai pleacă niciodată în vacanţă cu familia fiindcă ‘Mereu se întâmplă câte ceva când sunteţi împreună.”‘

 Fiind un fan al excursiilor şi ce pot dezvălui acestea, Sher spune, “Partea amuzantă a excursiiloreste spontaneitatea şi faptul că mergi întruna spre următoarea destinaţie. E o alegorie a vieţii. Poate că ai un plan, dar vor exista şi opriri, abateri de la drum şi escapade. O parte a aventurii acestui film o reprezintă modul în care îi luăm de buni pe cei care ne sunt cel mai aproape, şi ce mod mai bun de a le reaminti asta celor doi fraţi, decât prin a-i forţa să stea împreună şi să-şi confrunte diferenţele? Uneori, presiunea produce diamante.”

Alteori, presiunea se tot acumulează până totul explodează.

 “Bastarzii”e primul film pe marile ecrane în care joacă Wilson şi Helms şi fiindcă interacţiunea dintre cei doi reprezintă coloana vertebrală a fiecărei scene, totul s-a bazat pe chimia dintre ei. Din fericire, nu a durat mult ca cei doi să se acomodeze unul cu celălalt. “Owen Wilson e unul dintre cei mai amuzanţi oameni pe care i-am cunoscut în viaţa mea,” declară Helms. “De fiecare dară când cunoşti un co-protagonist, petreci o săptămână, două învăţând cum lucrează şi ce îl motivează. Cu Owen, a durat vreo două zile să-i aflu ritmul, să ne sincronizăm şi să ne completăm.”

  “Indiferent ce făceam, dacă eu spuneam A, cu siguranţă el spunea Z,” adaugă Wilson.

Chiar dacă Peter şi Kyle se înfurie puţin la aflarea veştii că fotografia pe care o preţuiau copii fiind nu era de fapt a tatălui lor decedat, ci a unui actor oarecare, încep să o privească pe mama lor cu alţi ochi. Această femeie pe care ei credeau că o cunosc atât de bine… cine este ea cu adevărat şi cine era ea pe atunci? Acesta a fost sămânţa inspiraţiei pentru scenaristul Justin Malen. Descriind un moment familiar multor persoane, acesta spune, “Povestea a luat naştere când mă uitam la fotografii vechi ale părinţilor şi mă întrebam ce nu ştiu despre ei şi cine erau ei înainte a eu să mă nasc.”

Glen Close, în rolul îndrăzneţei mame singure, Helen, subliniază că, “Are o inimă bună. Doar că în anii ’70 a fost un copil dezlănţuit în New York, care a petrecut în locuri precum Studio 54 şi şi-a făcut de cap într-o perioadă în care monogamia nu era o prioritate.”

Helen simte că misiunea acestora e o idee proastă şi le spune asta. Dar, după ce marea ei minciună este dezvăluită, aceasta nu mai deţine avantajul. Totuşi, prezenţa ei se regăseşte în toate demersurile pe care ei le fac.

 “Bastarzii”marchează debutul regizoral al lui Sher, după un lung şir de realizări în cinematografie care include una dintre cele mai isteţe şi de succes comedii din ultima perioadă. Fiind şi el frate geamăn, a fost atras de scenariu nu doar datorită amestecului de umor cordial şi  vulgar, dar şi datorită portretizării dinamicii fraţilor în toată gloria şi nebunia acesteia. “Am un geamăn identic, toată viaţa am fost şi suntem foarte diferiţi, aşa că sunt foarte interesat de modul în care interacţionează fraţii”, spune acesta.

“Alcon a lucrat cu mulţi regizori debutanţi,” notează producătorul Broderick Johnson. “Cred că cel mai important lucru în privinţa oricărui regizor este perspicacitatea povestirii şi capacitatea acestuia de a comunica cu actorii şi echipa. Larry deţine o combinaţie de talente, fiind o persoană care înţelege procesul regizoral dintr-o perspectivă tehnică şi e, pe deasupra, un povestitor înnăscut.”

 Menţionând că “scenariul foarte amuzant” a reprezentat o atracţie uriaşă, producătorul companiei Alcon, Andrew A. Kosove, adaugă, “Aceste personaje îţi ajung cu adevărat la suflet. Îţi pasă de relaţia lor şi de călătoria în care se află. În plus, ne-a plăcut faptul că, la bază, e vorba de un mister. Nu ştii ce urmează să se întâmple. La fiecare cotitură te distrezi de minune, dar totul se îndreaptă în continuare spre marea dezvăluire.”

 Sher şi Malen au lucrat împreună la unele dintre cele mai importante aspecte ale poveştii. Malen a rămas apoi pe platoul de filmare în timpul turnării, pentru a ajuta la surprinderea schimbului dintre cei doi actori principali, perspicace şi înclinaţi spre improvizaţie, dându-le libertatea de a-şi da frâu liber ideilor şi de a relaţiona pe cât se poate de veridic drept fraţi.

 “Larry a contribuit la această fuziune cu experienţa sa personală,” spune producătorul Ivan Reitman. “A fost foarte pasionat de poveste şi a vrut să se asigure că va fi spusă cu autenticitate. Sunt multe momente amuzante, dar mereu crezi în adevărul poveştii şi în relaţia lor.”

Acea relaţie a fost dintotdeauna piatra lor de încercare.”Ştiam că va reprezenta povestea de dragoste a filmului,” afirmă producătorul Ali Bell. “Dar la început trebuie să elibereze toate sentimentele adunate înăuntru, iar asta este partea amuzantă. Scenariul ne-a făcut să râdem cu lacrimi, dar am şi rezonat referitor la modul în care fraţii relaţionează unul cu celălalt şi modul în care familiile se despart şi se reunesc.”

 În timp ce fraţii se întorc pe urma firmiturilor lăsate de-a lungul unui drum pe durata a 40 de ani care delimitează istoria sexuală a mamei acestora de-a lungul a patru state, purtat pe urmele paternităţii lor, aceştia nu mai au multe lucruri pe care le pot ascunde.

 “Esenţialmente, acest film este despre punerea unor oameni în situaţii umane,” spune Sheer. Se întâmplă ca unele dintre aceste situaţii să fie scandaloase şi haotice, dar acestea întâmplându-se în timp ce încercăm să păstrăm totul cât mai sincer cu putinţă. Spre deosebire de prieteni, de familie e greu să scapi.”