Noaptea de Sânziene, la a IX-a ediție

  Sărbătoare urbană cu muzică românească veche, jazz, expoziții, ateliere și povești în gradina ADP Sector 1

  Pe 23 iunie, Asociaţia Culturală „Patrimoniu pentru Viitor” vă invită să petreceți noaptea magică a Sânzienelor în grădina Administrația Domeniului Public sector 1 (B-dul Poligrafiei nr. 4). Vor fi alături de noi trupa Trei parale, Mircea Vintilă, Luiza Zan & Iulian Pavelescu și Școala de Balet Jaqueline, ne vor spune povești Dr. Doina Ișfănoni și Irina Rădulescu, vom admira expoziții de patrimoniu, costum popular și ceramică și ne vom juca în ateliere pentru copiii de toate vârstele.

  În fiecare an sărbătorim împreună, la vremea solstițiului de vară, venirea Sânzienelor. Este o sărbătoare de patrimoniu căreia vrem să-i oferim un viitor. Sânzienele sosesc cu daruri de leac, folos și dragoste și, așa cum ne-am obișnuit de 9 ani, cu o seară de bucurie și magie într-o grădină luminată feeric.

  Vizitarea expozițiilor de patrimoniu din grădină:

  • Uniunea Arhitecților din România prezintă proiectul de conservare a Palatului Cultural din Blaj, câștigător al premiului Uniunii Europene pentru Patrimoniu Cultural 2017 / premiile Europa Nostra
  • Expoziție de fotografie, Arhitect Valentin Mandache – Case de epocă din București;
  • Colecția de costume populare Andreia Sachelia – Haina de Sărbătoare;
  • Expoziție de ceramică, Daniela Făiniș – Naturalia.
  • Expoziție de ceramică inspirată de cultura Cucuteni – Nicoleta și Ion Mitroi.

  Să ne jucăm de-a Patrimoniu ateliere şi jocuri pentru copii 5+

  Copiii sunt așteptați la o serie de ateliere unde, în și prin joacă, vor învăța despre patrimoniu. Împreună cu echipa educațională vor afla de căte feluri e patrimoniul, vor împleti coronițe de flori, vor construi clădiri și obiecte de patrimoniu în 3D, vor face vitralii pe calc și, nu în ultimul rând, vor descoperi primii pași de dansuri populare tradiționale.

  Punct de reper: Casa Presei Libere