Moromeții 2 – aproape 120.000 de spectatori în prima săptămână de la lansare

0
38
views

La o săptămână după lansare, Moromeții 2 continuă săfie cel mai popular film românesc din ultimele două decade. În cel de-al doilea weekend peste 26.000 de spectatori au urmărit filmul în cinematografele din întreaga țară, numărul total al celor care au văzut pelicula până acum ajungând la 118.410.

Filmul s-a lansat oficial pe 16 noiembrie și a adus după primul weekend peste 52.000de spectatoriînsălile din peste 50 de orașe, devenind cel mai mare succes de casă românesc din ultimii 25 de ani.

În clasamentul box office-ului românesc al weekend-ului 23 – 25 noiembrie Moromeții 2 se află pe poziția a 6-a, cu încasări de 298.384 de lei, fiind devansat doar de cele 3 premiere de weekend – The Grinch, Creed IIși Widows și la mică diferență de spectatori de filmul de aventuri Animale Fantastice: Crimele lui Grindelwald, respectiv popularul biopic Bohemian Rhapsody.

Cei care încă nu au avut șansa de a vedea cel mai așteptat film românesc al anului o pot face în continuare, în peste 80 de cinematografedin țară. Programul complet din cinema, pentru săptămâna 23 – 29 noiembrie, poate fi consultat aici.

Turneul de promovare organizat de distribuitorul Transilvania Film se apropie de final, după ce a reușit să ajungă până acum în 43 de orașe și să aducă mai mult de 20.000 de spectatori la întâlnirea cu Moromeții 2. Avanpremierele și proiecțiile speciale organizate începând cu 29 octombrie au avut un ecou răsunător, majoritatea rulând cu casa închisă, filmul și echipa fiind întâmpinați în cadrul caravanei cu aplauze și entuziasm de fiecare dată.

„Eu nu am mai trăit așa ceva niciodată în viață, sunt greu de descris în cuvinte experiența și emoțiile trăite la fiecare întâlnire cu publicul și sunt profund recunoscător pentru tot acest val de apreciere și iubire.”, a declarat și regizorul Stere Gulea.

Echipa filmului va mai fi prezentă și la Carei, pe 28 noiembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor, la finalul proiecției de la ora 18:00. Tot pe 28 noiembrie, spectatorii din Satu Mare se vor putea întâlni cu echipa filmului la Teatrul de Nord, la finalul proiecției de la ora 20:00. În aceeași locație, de la ora 18:00, va avea loc o proiecție suplimentară, la cererea publicului. Pe 30 noiembrie, echipa filmului va poposi la Slatina, la Centrul Cultural Eugen Ionescu, pentru două proiecții consecutive – 16:30 și19:00.

Alte câteva proiecții speciale, organizate în spații alternative, special pentru a oferi șansa cât mai multor persoane să poată vedea filmul, mai sunt planificate laȘimleu Silvianei (Casa de Cultură, 27 noiembrie), Dej (Centrul Cultural ARTA, 27 noiembrie),Roman (Sala Nicolae Manolescu Strunga, 29 noiembrie), Videle (Casa de Cultură, 1 decembrie), Aiud (Căminul Cultural Cimbrud, 2 decembrie) și Giurgiu (Teatrul Tudor Vianu, 2 decembrie).

Moromeții 2 continuă povestea familiei lui Ilie Moromete (Horațiu Mălăele), din satul din Câmpia Dunării, și-l are în prim-plan pe mezinul Niculae (Iosif Paștina). Anii 1945-1946 îl găsesc pe Ilie Moromete îmbătrânit, dar încă în putere. Între el și cea de-a doua soție, Catrina (Dana Dogaru), tensiunile continuă, în timp ce Niculae este pus la încercare de promisiunile lumii noi, în care totul e posibil dacă te înregimentezi.

 

***

Moromeții 2 este o producție Libra Film, realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și Studioului de Creație al Ministerului Culturii, în colaborare cu TVR și HBO România.