MasterClass Bazele Ilustrației by ARTIVIST

  Alături de ilustratorul Mircea Pop, ARTIVIST organizează MasterClass-ul Bazele Ilustrației între 27-29 noiembrie, marcând debutul unor serii de întâlniri educative nonformale. Acesta se va desfășura la POINT, un art hub dedicat manifestărilor de tip cultural-artistice din București, situat în centrul capitalei.

  În cele aproximativ 12 luni de la înființarea ARTIVIST, cei trei fondatori au intervievat peste 50 de artiști, au organizat 4 workshop-uri creative și 3 conferințe având ca subiect statutul artistului în România și posibilitățile sale de dezvoltare. Toate aceste experiențe, cât și interacțiunea directă cu publicul, au dus la descoperirea unei nevoi cruciale în rândul artiștilor debutanți: aceea de a învăța „meserie” direct de la artiștii cu experiență.

  La cele trei conferințe organizate de noi până acum, adresam participanților aceeași întrebare: ce vrei să afli de la artiștii invitați? Răspunsurile variau întotdeauna, de la dezolantul „se mai poate face ceva în România?” la curiosul „cum putem afla secretele meseriei?”. Ne-am decis să venim în ajutorul celor curioși – în ajutorul celor care vor să facă ceva, indiferent dacă li se spune că nu se poate. Și pentru că tot am vorbit despre cum se trăiește din artă, aceste ateliere sunt și o sursă alternativă de venit pentru artiști. Sperăm să începem o acțiune educativă de succes, astfel încât peste ani, cei instruiți să devină instructori. – Iulia Drinceanu, co-fondator ARTIVIST

  Acest prim MasterClass se va desfășura în subsolul POINT, unde participanții vor afla de la Mircea Pop cum să proiecteze pe hârtie (într-un mediu 2D) obiecte aparținând 3D-ului realității observabile. Ulterior, după ce baza, primul stadiu al înțelegerii va fi dobândit, participanții vor putea trece la o randare mai amplă a imaginarului interior.

  Fee-ul de participare este 250 lei, iar biletele sunt disponibile pe Eventbook.

  27-29 noiembrie |  16:00 – 20:00 | @POINT | max. 20 participanți

  Mai multe detalii aici.

  Eveniment realizat cu sprijinul POINT.

  Susținători ai creativității: Aqua Carpatica, Urban Monkey.

  //

  ARTIVIST a fost lansat în februarie 2016 ca o platformă de discuție, atât despre statutul artistului în România, cât și despre posibilitățile sale de dezvoltare, dedicată artiștilor debutanți, actorilor culturali și publicului interesat de acest sector. În prezent ARTIVIST este orientat spre a se dezvolta ca o platformă educațională alternativă. Motto-ul ARTIVIST este: Îndrăznește să inspiri!