Invitatie la teatru: ICH CLOWN

Prima productie a platformei “Scrie despre tine” are darul de a te tine treaz, vigilent, de a-ti alerta neuronii si de a te gadila la cutiuta intr-un mod placut. Mai ales daca te-ai gandit vreodata s-o stergi din tara.
Am vazut ICH CLOWN, in regia Verei Ion, la Godot, in Centrul vechi. Puteti incepe anul “cultural-hipsteresc” cu piesa asta, in Fabrica, pe 10 ianuarie, de la ora 19:00. Intrarea libera.

Din distributie fac parte:  Sorin Poama, Andrei Serban, Alex Potocean, Ilinca Harnut, Iulia Verdes, Vera Ion.

Autorii textului “Ich clown” au ales sa isi scrie si apoi sa isi joace propria poveste pornind de la o situatie in care au fost confruntati cu decizia de a pleca din Romania.

Adi e un tânăr actor român fără job, bani sau proiecte pentru viitor. Traiește într-o fostă agenție imobiliară, inchiriată în București. După ce prietena lui îl părăsește pentru că nu are “nimic sigur”, Adi se decide să facă ceva pentru a-și schimba viața. Împreună cu prietenii săi William și Dragoș, face un plan de a pleca prin Europa, îmbrăcați toți trei în clowni.

William trăiește într-un fost CAP în afara Vasluiului, transformat în centru de locuințe sociale. E obișnuit să plece în fiecare vară în străinătate și să muncească la negru, pentru a câștiga bani pentru iarnă. Dragoș e student la drept. Viata lui a fost in intregime controlată și hotărâtă de prietena lui și de familie. În timp ce Dragoș se luptă toată vara pentru a ieși din Romania, Adi călătorește cu William la Berlin și apoi pleacă singur la Londra să fie clown pe stradă.

Spectacolul “Ich clown” este primul eveniment din cadrul platformei “Scrie despre tine”, si va functiona ca un exemplu al metodei pe care vrem sa lucram – pornind de la povesti reale, si documentand vieti ale oamenilor din Romania 2010.

Marti dupa spectacol vom lua legatura pentru a programa atelierul “Scrie despre tine”- pentru ca vrem sa oferim un frame normal si relaxat in care oamenii sa isi poata povesti experientele. Pentru ca vrem sa invatam unii de la altii si sa ne dezvoltam impreuna capacitatea de a articula si reprezenta texte despre lumea in care traim.