Indie pop neo-zeelandez cu Jonathan Bree si Princess Chelsea – live la București în septembrie

0
62
views

Doi artiști reprezentativi ai scenei indie-pop din Noua Zeelandă vor concerta în septembrie la București, în Control Club.

Enigmaticul Jonathan Bree vine în România sâmbătă, 1 septembrie, în turneul de promovare a proaspăt-lansatului album Sleepwalking, în timp ce colaboratoarea sa, Princess Chelsea, va concerta cu trupa sa la București, în 21 septembrie.

Biletele pentru cele două concerte sunt disponibile online, prin Eventbook.ro.


Originar din Auckland, Jonathan Bree a început să cânte la vârsta de 9 ani și este cunoscut atât cu proiectul său solo cât și pentru apartenența la formația indie-pop The Brunettes și casa de discuri Lil’ Chief Records, pe care a co-fondat-o.

Jonathan Bree a compus și a produs patru albume pentru The Brunettes, de-a lungul celor zece ani de existență a formației, încercând să ajungă la standardele auto-impuse de admirația sa pentru George Martin și Brian Wilson.

În 2003, The Brunettes au cântat în deschidere pentru The Postal Service și au semnat cu prestigioasa casă de discuri Sub Pop, destrămându-se în cele din urmă, în 2010. Cu toate acestea, trupa se bucură în continuare de apreciere în Noua Zeelandă, unde albumul lor de debut, Holding Hands Feeding Ducks, este considerat un clasic.

În 2013, Jonathan Bree a lansat primul său album solo, The Primrose Path, care a atras aprecierea criticilor, fiind unul din finaliștii Taite Prize. Cu al doilea album, A Little Night Music, Bree se îndepărtează de formula pop clasică și dă frâu liber experimentelor, în mare parte datorită interesului nou-apărut pentru muzica clasică, după ce a moștenit discuri cu muzică de Ceaikovski și Bela Bartok.

Lansat anul acesta, al treilea album Jonathan Bree, intitulat Sleepwalking, a coincis cu noua imagine enigmatică a muzicianului, care poartă mască atât în aparițiile live cât și în videoclipul melodiei You’re So Cool, pe care de altfel l-a și regizat.

Pe lângă imaginea nonconformistă, noul album a atras atenția criticilor și fanilor deopotrivă prin orchestrația sofisticată, cât și prin duetele cu alți muzicieni, precum Chelsea Nikkel (Princess Chelsea) și Clara Viñals (Renaldo & Clara), în piesele pop inspirate de Serge Gainsbourg.

Sleepwalking is a record of sublime and sophisticated classic pop that conspires to lead you, willingly, into its dark night. – NZ Herald

Chelsea Nikkel, cunoscută sub numele de scenă Princess Chelsea, a studiat pianul în format clasic, dar a cochetat și cu percuția, chitara și clarinetul. Face parte din colectivul de muzicieni pop asociat casei de discuri Lil’ Chief Records (The Brunettes, Ruby Suns, Lawrence Arabia), a cântat în turneu cu The Brunettes și, în prezent, joacă rolul Lindei în Disciples of Macca, o trupă tribut Paul McCartney/ Wings.

Princess Chelsea a debutat în 2011 cu albumul Lil‘ Golden Book, iar stilul său baroque pop cu influențe clasice i-a adus aprecierea criticilor. New Zealand Herald a lăudat-o pentru „vocea angelică și mintea ageră”, iar The Guardian a prezentat-o în secțiunea New Band of the Day după ce videoclipul la The Cigarette Duet a atras peste 40 de milioane de vizualizări.

Ulterior, Princess Chelsea a mai lansat două albume de studio, a concertat internațional, iar în septembrie vine la București în turneul de promovare a noului său disc, The Loneliest Girl, ce va fi lansat în curând.