Helen anunta lansarea noului single ‘Rare’

0
90
views

Helen anunta lansarea noului single “Rare”, extras de pe urmatorul material pe care urmeaza sa il lanseze: EP-ul  “Lost In The Wild”

Debutand cu acorduri de pian distinse, precum si cu vocea cristalina a lui Helen“Rare” se transforma cu rapiditate intr-un R&B classic, punctat de riff-uri de chitara funk. 

Fanii lui Jorja Smith, Lykke Li sau Mahalia, vor regasi in Helen aceeasi maiestrie si intelligenta in crearea compozitiilor memorabile. 

Vorbind despre noul single, Helen povesteste: “probabil ne amintim cu totii cum e sa ne indragostim. Acel sentiment sublim, cand totul in jurul nostru radiaza, iar lumea parca se opreste pentru cateva momente. Eu asta am simtit cand am scris aceasta piesa si tocmai de aceea pun pret pe o astfel de conexiune care e din ce in ce mai rara”  

Nascuta in Romania, Helen este absolventa de jazz a Conservatorului din Bucurest si a Conservatorului din Groningen, Olanda.  In cei peste 10 ani de activitate, artista a reusit sa isi contruiasca o cariera de songwriter, compunand muzica pentru numerosi artisti romani cat si din strainatate. 

“Am simtit intotdeauna ca a compune pentru alti artisti e o oportunitate de a descoperi noi universuri. Ce iubesc cel mai mult la sesiunile de songwriting este ca pot experimenta cu diferite stiluri muzicale si pot cunoaste artistii cu adevarat. Acest lucru are impact si asupra mea, oferindu-mi de multe ori o noua perspectiva asupra muzicii” 

Numeroasele aparitii Tv si radio in Belgia, deschiderea concertuluiFKJ din Bruxelles, precum si show-ul de la Eurosonic 2019 au consacrat-o ca fiind una dintre cele mai promitatoare act-uri feminine din Europa.  In tot acest timp a fost sprijinita de publicatii precumComplexThe line of best fitClashGlamour,Nylon, Harper’s Bazaar si Vice, fiind de asemenea prezenta si pe scenele din Romania: SummerWellUntold, GreenSounds, Jazz TM, Femei pe Matasari, Street Delivery s.a.m.d. 

Helen a oferit deja un Intro de pe urmatorul EP cu video-ul primei piese “Lost In The Wild”. Watch here.