Hedwig and the Angry Inch, un spectacol de pe Broadway pe care visez să-l văd

Se fac vreo 13 ani de când am scris prima dată despre filmul „Hedwig and the Angry Inch” și țin minte momentul pentru că a fost prima și ultima dată când am scris un referat pentru un examen plângând (atât de mult îmi plăcuse John Cameron Mitchell pe care l-am regăsit ulterior mai puțin energic în Shortbus) și de când mi-am spus că „în 20 de ani sigur o să ajung în SUA să văd spectacolul pe Broadway că sigir se ma vai juca”.  Mai am vreo 7 să-mi împlinesc gândul (la care ar trebui să mă concetrez, nu doar să aspir anual ca la „aniversarea” unui eșec, știu).  Iar azi am văzut că din 22 iulie, noul Hedwig din spectacolul Hedwig and the Angry Inch care se va juca la Belasco Theatre  va fi Taye Diggs (Dr. Sam Bennett din serialul Private Practice).
Taye e fostul soț al Idinei Menzel (cu care are un  băiat de vreo 6 ani), e un actor mega talentat și deștept și sigur va face o figură bună. Normal că-s și mulți cârcotași care spun că show-ul trebuia să aibă și un actor de culoare, așa cum cere trendul, nu mă bag în subiectul ăsta, numai zic bucuroasă: bine că-i Taye, uite ce fain arată:

taye

După Neil Patrick Harris, Andrew Rannells, Michael C. Hall și Darren Criss e rândul lui să spună povestea lui Hedwig, eroul cărții scrise de John Cameron Mitchell – un adolescent pe nume Hansel care devine femeie, se mărită cu un american să scape din Germania de Est, devine cântăreață și compozitoare, dar nu se bucură de succesul meritat pentru că noul iubit (un tânăr pe care-l întâlnește după ce-i părăsită de soț) îi fură piesele și devine mare star rock (Tommy Gnosis). Nu știu cine-i Yitzhak (soțul „actual” al lui Hedwig care o ajută să-și spună povestea) în montarea asta nouă de pe Broadway, dar sper să prind imagini pe net. Taye va fi doar până pe 11 octombrie în distribuție.  La cârma spectacolului va rămâne, cel mai probabil Michael Mayer (are un premiuTony pentru spectacolul Spring Awakening, a regizat serialul muzical Smash cu Debra Messing și a făcut chestii faine în general).

Până ajung eu în SUA să-l văd pe Broadway, căutați voi filmul să-l (re)vedeți pentru că e absout minunat și are o coloană sonoră magnifică.

P.S. Dedicație pentru fanii lui Neil Patrick Harris (și ai serialului How I Met My Mother, care nu știau sau încă nu știu că el e mai mult decât un elegant purtător de costume bărbătești):