Filmul franțuzesc „Horsehead” de Romain Basset, sub „LUNĂ PLINĂ” la Biertan

Strecoară-n planurile tale de vacanță măcar o vorbă despre cea de-a 4-a ediție Festivalului de Film Fantastic „Lună Plină” care va avea loc în perioada 14-16 august la Biertan. Ai de calculat transport, cazare la cort sau pensiune și abonamente și de profitat apoi de filme, vreme bună și un loc super cool. Organizatorii promit super proiecții în aer liber, petreceri, cântări, plus o nouă ediție a deja consacratelor Jocuri ale groazei, pe lângă tradiționalul târg cu produse locale. Pe site-ul www.lunaplinafestival.ro o să găsim programul & mai multe detalii după 4 august.

3 filme clasice își așteaptă spectatorii la „The Night of the Creature Features”, un maraton care te va ține apoi puțin departe de apă 🙂 pentru că include titlurile: „Jaws”/„Fălci” (1975, regia Steven Spielberg) – proiecție aniversară la 40 de ani de la premieră, într-o versiune restaurată digital – ; „Piranha” (1978, regia Joe Dante) – un omagiu satiric adus anteriorului;  „Alligator” (1980, Lewis Teague) – proiecție aniversară la 35 de ani de la premieră.

Jaws

 

Una din cele mai așteptate proiecții este cea a filmului  „Horsehead” (cu Catriona MacColl, Murray Head și Philippe Nahon în distribuție), regizat de Romain Basset, și premiat pentru regie la Fantasporto 2015.

În exclusivitate la Biertan ajunge și un interesant thriller belgian „Cub”, de Jonas Govaerts.

Cub-Poster

Acesta a fost premiat pentru regie la Sitges 2014 și lansat în celebra secțiune „Midnight Madness” de la Toronto.

Festivalul de Film Horror și Fantastic „Lună Plină”  este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Transilvania Film cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Primăriei Biertan.