Filmul „ACASĂ LA TATA” e în competiția oficială la Sarajevo IFF

Filmul „Acasă la tata”, debutul în lungmetraj al regizorului Andrei Cohn, a fost inclus în competiția oficială a celei de-a 21–a ediții a Festivalului de Film de la Sarajevo ce va avea loc în perioada 14-22 August 2015. Povestea lui Robert (un tânăr scriitor care, într-un moment de ambiguitate emoțională, se întoarce pentru 24 de ore în satul în care s-a născut, pentru prima dată de la moartea mamei lui și până a doua zi dimineața, își va rescrie toate relațiile personale, cu tatăl, cu cel mai bun prieten din copilărie, cu prima iubire, cu trecutul) ajunge în premieră la Sarajevo.

13iulie2015_Poster 70x100_Acasa la Tata
13iulie2015_Poster 70x100_Acasa la Tata

Scenariul filmului „Acasă la tata” e scris de Mimi Brănescu, imaginea este semnată de Andrei Butică, montajul de Andrei Iancu, sound designer fiind Sorin Neagu, iar producător Giuliano Doman. Din distribuție fac parte actorii Alexandru Papadopol, Ioana Flora, Andi Vasluianu, Florin Zamfirescu, Natașa Raab, Sorin Cociș, Mirela Oprișor.  Filmul produs de Film Location Guide, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Scandia Kandia Dulce și cu participarea HBO România va fi fistribuit în România de Mandragora.

“Chiar dacă la suprafață apar teme cum ar fi ratarea sau condiția provincialului,  pe mine m-a interesat să pun în discuție noțiunile abstracte de familie, prietenie și dragoste în contactul dur cu realitatea”, declară Andrei Cohn.

Cunoscutul om de publicitate, Andrei Cohn a studiat la Institutul de Arte Vizuale Nicolae Grigorescu din București, secția Pictură. A debutat ca Art Director la agenția Darcy, pentru proiectul Connex, și-a continuat cariera în cadrul agenției Scala JWT, unde a întalnit-o pe Cristina Jansen. Împreună au format în 2002 Cohn and Jansen, un “creative boutique” unde au dezvoltat brandul Cosmote în România. Andrei Cohn a și regizat o serie de spoturi publicitare pentru acest brand.

Andrei Cohn