Festivalul Balkanik a deschis a opta ediție „en fanfare”

Cea de-a opta ediție a Festivalului Balkanik a debutat vineri după-amiază la Gara Regală Băneasa, acolo unde, în sunet de fanfară și în arome ispititoare de narghilea sau de mâncăruri alese publicul s-a bucurat de un târg de meșteșugari și designeri, dar și de un recital Fanfare Tirana meets Transglobal Underground de zile mari.

Încă de la deschiderea porților, cei care au pătruns pe tărâmul Balkanik au avut parte de numeroase surprize, de la corturile meșteșugarilor autentici și ale designerilor creativi, la spațiile unde toate gusturile culinare au fost împăcate.

Primii care au urcat pe scena din fața Gării Regale Băneasa au fost cei de la Fanfara de la Valea Mare, care au încântat publicul cu piese din repertoriul tradițional, dar și din cel universal, interpretate cu mare măiestrie, iar primii spectatori s-au și prins în horă.

Odată încălzită atmosfera, cei de la Fanfara Tirana și Transglobal Underground au avut o misiune ușoară. Publicul a dansat și a cântat până târziu, cerându-le un bis muzicienilor costumați fie în port tradițional albanez, fie în ținute exotice și colorate. Aceștia s-au declarat extrem de încântați de energia românilor, iar la final i-au salutat pe cei prezenți mulțumindu-le pentru primire.

Dar prima seară Balkanik era departe de a se termina, pentru că imediat după recitalul albanezilor a urmat after party-ul organizat la Younivers Summer Club. Aici, Fanfara de la Cozmești a încins atmosfera la propriu și la figurat, pentru că publicul a profitat de imensa piscină a clubului, bălăcindu-se până târziu în noapte. Cu puțin timp înainte de primii zori, petrecăreții care au dansat pe un DJ session de excepție propus de Abasc, au pornit către case.

Ziua a doua a Balkanik Festival aduce trei propuneri muzicale interesante: Light in Babylon, Manonera și încântătoarea Yasmin Levy. Seara se va încheia cu o mega-petrecere încălzită de Baklava All Inclusive w. Karadeniz/Zabriskie, urmată de un moment special Dan Ciotoi și Formația Generic, într-o reproducere a atmosferei litoralului românesc al anilor ’90.

Balkanik Festival a devenit unul dintre cele mai importante festivaluri de world music din Europa, apreciat internațional de reviste de specialitate precum Songlines sau Folker, primind EFFE Label – Remarkable Festival pentru al treilea an consecutiv.

Abonamentele permit accesul la toate evenimentele din festival pentru cele trei zile, la Gara Regală Băneasa și Younivers Summer Club și pot fi achiziționate la prețul de 160 lei.

Biletele pe zile au fost puse în vânzare pe 20 august și au prețul de 80 lei – acces festival și 90 lei / 20 euro zi acces festival + afterparty. Biletele pentru afterparty, în lipsa unui abonament sau a unui bilet cu afterparty inclus, au prețul de 20 lei.

La 4 abonamente sau bilete achiziționate, al cincilea este gratuit.

Informații despre trupe pe balkanikfestival.ro, abonamente & bilete pe eventbook.ro, iabilet.ro, entertix.ro, eventim.ro, în librăriile Cărturești și în rețeaua de magazine Flanco

Balkanik Festival este un eveniment organizat de Asociația Culturală Metropolis, cu sprijinul Primăriei Municipiului București, prin Centrul Cultural ARCUB, Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional